Dolar 34,2529
%0.04
Euro 37,6030
%-0.07
Altın 2.909,020
%-0.43
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Durmaz: AK Parti döneminde çiftçiler yoksulluğa mahkum edilmiştir

MHP'li Durmaz: AK Parti döneminde çiftçiler yoksulluğa mahkum edilmiştir

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadır Durmaz, AK Parti iktidarı döneminde tarım sektörünün ihmal edildiğini belirterek, çiftçilerin yoksulluğa mahkum edildiğini söyledi    Milletvekili Durmaz, beraberinde...

  • Ege Postası
  • 28.07.2013 - 16:21
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadır Durmaz, AK Parti iktidarı döneminde tarım sektörünün ihmal edildiğini belirterek, çiftçilerin yoksulluğa mahkum edildiğini söyledi

    Milletvekili Durmaz, beraberinde MHP Yozgat İl Başkanı Cevdet Kaya ve partililer ile birlikte Yozgat’ın Aydıncık ilçesini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların sorun ve isteklerini dinleyen Milletvekili Durmaz, AK Parti iktidarının tarım politikasını eleştirdi.

    Durmaz, "AK Parti döneminde çiftçimiz, üreticimiz yoksulluğa mahkum edilmiştir. Sayın Bakan'ın övündüğü Toprak Koruma Kanunu'na rağmen, 10 yılda tarım alanlarında 2,5 milyon hektar bir azalma söz konusudur. Bu dönemde tarımsal ürün fiyatlarındaki artışlar enflasyonun altında kalırken, tarımsal girdi fiyatları enflasyonun çok çok üzerinde artış göstermiştir. 10 yıllık AK Parti yönetiminde sadece buğday üreticisinin uğradığı kayıp 13 katrilyon liradır." dedi.

    AK Parti'yi çiftçilere verdiği sözü yerine getirmemekle eleştiren Durmaz, "Çiftçimiz, köylümüz çok perişan. Yerköy ve bazı ilçelerimizde çiftçinin buğdayının yüzde 60-70’i yemlik fiyatına satıldı. Mazot, gübre ve ilaç girdilerini hesapladığınızda çiftçimiz için bu zarar demektir. Yine hayvancılıkla uğraşan köylümüz sıkıntı içerisinde. Hayvan yemi pahalı olması ve ve diğer girdi maliyetlerinin yüksek olması dolayısıyla hayvancılıkta durma noktasına doğru gidiyor. Köylü hayvanlarının para etmemesinden yakınıyor. AK Parti çiftçimize 10 yıl önce verdiği sözü tutmalı tarımsal girdilerdeki KDV ve ÖTV 'yi kaldırmalıdır. Tarımsal üretimin en temel girdileri olan mazot, gübre ve elektrik enerjisindeki yüksek vergi oranları acilen kaldırılmalıdır." diye konuştu.

    İlçe esnafı ile de bir araya gelen Durmaz, daha sonra Aydıncık Kaymakamı Hakan Kafkas’ı ziyaret etti. Kaymakam Kafkas, Milletvekili Durmaz’a ilçede çalışmalara yeni başlanılan değerli taşlardan yapılmış tesbih hediye etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.