Dolar 34,2519
%0.04
Euro 37,6058
%-0.07
Altın 2.925,550
%0.14
Bist-100 9.162,00
%0.58

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP’li Tanrıkulu’ndan mesaj yağmuru: O araçları sordu

MHP’li Tanrıkulu’ndan mesaj yağmuru: O araçları sordu

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP İzmir Milletvekili Adayı Senem Kılıç’ın Seçmen İletişim Merkezi (SİM) olarak kullandığı seçim TIR’ın trafik ve savcılık tarafından engellenmesine tepki gösterdi. Basmane Meydanı’nda yer alan AK Parti seçim otobüslerinin neden kaldırılmadığını soran Tanrıkulu, “Fuar kapısı önünde AKP’ye ait giydirilmiş seçim otobüsleri durmaktadır. Ama ne hikmetse kimse bu araçlara müdahale etmemektedir” dedi. MHP’li Tanrıkulu’ndan mesaj yağmuru

  • Ege Postası
  • 26.10.2015 - 12:49
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, partisinin il başkanlığında gerçekleştirdiği basın toplantısında Türkiye’de ve İzmir’de gelişen olayları aktardı. AK Parti’ye yüklenen Tanrıkulu, 13 yıllık AK Parti iktidarı dönemini değerlendirdi.  

"MHP'Lİ TANRIKULU: İSMİMİ İNDİRDİLER, PARAYI GÖNDERDİLER" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

İZMİRLİLER SOKAKTA TEDİRGİN GEZİYOR
İzmirlilerin yaşanan olaylardan sonra sokakta tedirgin gezdiğini belirten Tanrıkulu, 7 Haziran sonrası 178 güvenlik görevlisinin şehit düştüğünü ifade etti. Tanrıkulu, “Türkiye 7 Haziran seçimlerinden sonra demokratik ülkelerde görülemeyecek, duyulmayacak bir süreç yaşamaktadır. 8 Haziran sonrası terör olayları birden artış göstermiş, milletimizin can ve mal güvenliği kalmamıştır. Artık Ankara’nın göbeğinde dâhi bombalar patlarken, İzmirliler de sokakta tedirgin gezmekte, can ve mal güvenliklerinden endişe duymaktadır” şeklinde konuştu.

TOPLUMDA TEHLİKELİ FAY HATLARI OLUŞTU
7 Haziran sonrasında erken seçim sürecinin koltuk, makam, oy kaybetmenin telaşı ve korkusuyla yaratıldığını söyleyen Tanrıkulu şu ifadeleri kullandı: “Çaresizlik ve acz içinde kalanların göstermiş olduğu bu riyakâr, hırçın ve saldırgan tavırlar kaybetmekte oldukları oyları hiçbir zaman geri döndüremeyecektir. MHP, Türkiye’nin özellikle son 4-5 yıldır kimlik merkezli ayrışmalardan dolayı çok yorulduğunu, toplumda tehlikeli fay hatları oluştuğunu ve millî birliğin temini için bu fay hatlarında biriken enerjinin süratle tahliye edilmesi gerektiğini görmüştür. Bu yüzden, kurulacak koalisyonda ayrışmanın taraflarının yer almasının önemine dikkat çekmiştir.”

SİYASİ ŞARK KURNAZLIĞI
MHP’nin her şeye hayır dediği algısını oluşturanların siyasi şark kurnazlığından öteye gidemediğini vurgulayan Tanrıkulu, “MHP; bölünmeye, hırsızlığa, adaletsizliğe ve vesayete “hayır” huzura, kardeşliğe, refaha ve güvenli bir geleceğe “evet”  demiştir. PKK’ya evet diyen AKP, MHP’ye yüzünü dönmüştür. Dolmabahçe Sarayında İmralı canisinin 10 maddelik ihanet metnini kabul edenler, MHP’nin ilkelerini konuşmayı bile denememiştir. Bu yüzden daha 8 Haziran sabahı erken seçimi dillerine dolayanların MHP her şeye ‘hayır’ dedi diyerek algı oluşturma çabası, siyasî şark kurnazlığından öteye geçmemektedir” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE EKONOMİSİ 13 YILININ SONUNDA…
Türkiye ekonomisinin son 13 yılına da değinen Tanrıkulu, “MHP’nin; bugün tüm vatandaşlarımızın kabul ettiği 4 şartını Türkiye’de bir tek AKP kabul etmemektedir. Bu korkunun nedeni AKP tarafından kamuoyundan gizlense de, millete hesap vermekten kaçamayacaklardır. Türkiye ekonomisi de 13 yılın sonunda; yeniden aşırı değer yitirmiş Türk Lirası, 3 TL’leri aşmış kurlar, çok yüksek dış açıklar, bunca özelleştirme ve yerli şirketlerin yabancılara satışına rağmen artan iç ve dış borçlar, işsizlik ve yoksulluk sorunlarıyla karşı karşıya kalmıştır” dedi.



SEÇİM ARACI TARTIŞMASI
İzmir’de yürütülen seçim çalışmalarında MHP adayı Senem Kılıç’a ait, seçim pankartı ile giydirilmiş TIR’ın trafik ve savcılık kanalıyla engellenmesine tepki gösteren Tanrıkulu, Basmane Meydanı’nda yer alan AK Parti seçim otobüslerinin neden kaldırılmadığını sordu. Tanrıkulu, “Oy kaybı yaşayan AKP’nin, MHP’den korkusu her geçen gün büyümektedir. İş artık 1. Bölge milletvekili adayımız Sayın Senem Kılıç’ın Seçmen İletişim Merkezi olarak kullandığı TIR’ı bulunduğu yerden mahkeme kararıyla çektirmeye kadar varmıştır. Bu beyhude çabalar boşunadır. Basmane’de, Fuar kapısı önünde AKP’ye ait giydirilmiş seçim otobüsleri durmaktadır. Ama ne hikmetse kimse bu araçlara müdahale etmemektedir. Korkudan ve seçim sonuçlarından dolayı MHP araçlarına saldırılmaktadır.   Çünkü İzmir bir kadın adaya yapılan çirkin sindirme girişiminin cevabını oylarıyla AKP’ye verecektir” ifadelerini kullandı.

ÖDEMİŞ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ VURGUSU
“İktidarları döneminde tek bir çivi çakmadıkları Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi’ni açacaklarını söyleyen Davutoğlu’na hatırlatmak isteriz” diyen Tanrıkulu, “57’nci Hükûmet döneminde 107 hektarlık kısmının kamulaştırma işlemi o dönem tamamlanmıştır. 13 yıldır ülkeyi yönettiğini iddia edenler daha önce açılış, temel atma törenleri yapılmış tesisleri yeniden açmaktalar. Bu trajikomik gerçekle avunanlar, İzmir’i hak ettiği noktaya getirememişlerdir. İzmir’e yönelik sarf ettikleri onca kötü yakıştırmalara rağmen, İzmirliler’in karşısına çıkıp hâlâ oy isteme cüreti göstermektedirler” dedi.



FERHAT-ŞİRİN GÖNDERMESİ
Tanrıkulu, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım ve İzmir için hazırlanan "Sen Ferhat’sın, İzmir seninle Şirin” yazılı pankartı eleştirdi. Tanrıkulu, “‘Sen Ferhat'sın, İzmir seninle Şirin’ diyenler kazmayı 13 yıldır kendilerine doğru vurmuş, o zaman İpek Yolu akıllarına gelmemiştir. 2011’deki 35 proje vaatlerinin ise yerinde yeller esmektedir. Hatırlayın 2014 yerel seçimlerinde heyelan bölgesine temeli atılan Bayraklı Şehir Hastanesi’nde yaprak kımıldamıyor. Geçtiğimiz günlerde sırf göz boyamak ve resmî açılış olsun diye açılan Çiğli Devlet Hastanesi’nin 24 saat ışıklarının yanmasına rağmen, elinize bir kıymık batsa dâhi tedavi edecek personeli yok, hizmet veremez durumda. İzmir; yalana, sahteciliğe oy vermez” şeklinde konuştu.

8 VEKİL 8 PROJE GÖNDERMESİ
İzmir’in AK Parti iktidarı döneminde yeterli ve gerekli yardımı alamadığını söyleyen Tanrıkulu, 8 milletvekili, 8 projeye göndermede bulundu. Tanrıkulu şöyle devam etti: “7 Haziran seçimlerinde 8 milletvekiline 8 proje diyenler umduğunu bulamayınca eski seçim bölgesine geri kaçmış, İzmir’e kazandırılmasında uzun emeklerimiz geçen Vadeli İşlemler Borsası’nı (VOB) İzmir’den alıp İstanbul’a götürenler ise bugün İzmir’den hiçbir şey olmamış gibi oy istemektedir. İzmir her alanda kendi çabasıyla kendini kanıtlamış bir ilimiz olmasına rağmen, 13 yıldır yeterli ve gerekli yatırımı alamamaktadır.”

"İBB SORUNLARI ÇÖZEMİYOR.."
Konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları başarılı bir şekilde yürütemediğini vurgulayan MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, "Büyükşehir belediyesi ise İzmir’in kentleşme, ulaşım, alt yapı eksikliği, spor ve çevre sorunlarını halen çözememiş, kentte yaşam kalitesini artıramamıştır” dedi.

İZMİR TABLOSUNU ANLATTI
İzmir’de MHP tarafından gerçekleştirilen saha çalışmalarında karşılaştıklarını tabloyu aktaran Tanrıkulu, “İzmir’de girişimciler mevcut iktidardan tedirgin ve baskı altında, esnafın işleri bıçak gibi kesilmiş, tarım ve hayvancılıkla uğraşan insanımızın karnı doymuyor, İzmir’de yaşayan emeklilerimiz ayın sonunu getiremiyor” dedi.

İZMİRLİLERE ÖNEMLİ GÖREV DÜŞÜYOR
İzmirlilere seçimde önemli bir görev düştüğünü ifade eden Tanrıkulu, “Her zaman demokrasiden, evrensel hukuktan yana olan İzmirlilere bu seçimde de çok büyük görev düşüyor. AKP’den kurtuluş; İzmir’den, Ege’den başlayarak dalga dalga tüm Türkiye’ye yayılacaktır. İzmirliler 1 Kasım seçimlerinde AKP’nin sandık oyunlarını bozacak ve dik bir duruş sergileyerek ‘Evet Ben, Bilirim’ diyerek, Milliyetçi Hareket Partisi’yle ‘Huzurlu ve Güvenli’ geleceğine yürüyecektir” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.