Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP’li Taşer’le dobra dobra

MHP’li Taşer’le dobra dobra

MHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Taşer, Eepostası’na bilinmeyen yönlerini, hobilerini, projelerini ve İzmir için hayallerini anlattı. Kendisine has hobilerinin olduğunu belirten Taşer, “Hayvan genetiği üzerine çalışmalarım var. Örneğin herkes yemek yemeye, eğlenceye gider, ben Ödemiş Pazarı’na, Tire hayvan Pazarı’na giderim. Sabah 5’te orada olurum. Eskiden çok kitap okurdum. Hiçbir şey bulamazsam matematik kitabını Roman gibi okurdum. Dünyadaki ve ülkemizdeki projeler hep dikkatimi çeker. İzmir’in bir çocuğu olarak bu kent için projelerim, hayallerim var. İzmirli hemşerilerimizden destek istiyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 09.01.2014 - 13:19
Onur ÇAKIR / EGEPOSTASI – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıkladığı Murat Taşer, ilginç kişiliği ve hobileri ile dikkat çekiyor. Egepostası’na samimi açıklamalarda bulunan Taşer, “Kendime has hobilerim var. Hayvan genetiği üzerinde çalışmalarım var. Türkiye’ye en iyi olacak damızlık süt sığırının hangi ırk olması lazı? Yurtdışından gelen tohumların Türkiye’nin ve Ege Bölgesini daha uygun olmasını araştırıyorum. Kendi çiftliğim var. Orada da bunu yapıyorum. Bütün dünya ve hayallerim boş zamanlarında bunun üzerineydi. Örneğin herkes yemek yemeye, eğlenceye gider, ben Ödemiş Pazarı’na, Tire hayvan Pazarı’na giderim. Sabah 5’te orada olurum. 10.00’da dönerim. Ödemiş Tren İstasyonu’nun orada bir çay ocağı var. Orada da tavuk pazarı vardı. İnsanları gözlemlerdim. Nasıl tavuk sattığına bakardım” dedi.

MATEMATİK KİTABI OKURDUM
MHP’li Taşer, gözlük takmaya başladığından beri kitap okumasının kendisi için oldukça zorlaştığını anlattı. Taşer, “Ancak eskiden inanılmaz kitap okurdum. Hiçbir şey bulamazsam matematik kitabını roman gibi okurdum. Müsbet ilimler üzerine yoğunlaştım. Dünyadaki ve ülkemizdeki projeler hep dikkatimi çeker. Başbakan’ın, ‘asrın projesi’ dediği Büyük Kanal Projesi’ni 10 yıl önce üç arkadaşımızla birlikte projelendirdik. Beyin fırtınası yaptığımız dönemde bunu yaptık” dedi.

AKILLI BİNALA
R
Sydney’deki Tiyatrosu binasının hep hayalleri arasında yer aldığını dile getiren MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taşer, “Kentsel dönüşüm kavramını kolaylaştırmak için yüksek yapılı, akıllı binalar dikkatimi çekiyor. Deprem yönetmeliklerine uygun risksiz yüksek binalar beni etkiliyor. Yeşil alan ve sosyal donatı alanlarını genişletiyor. Hayallerimde bu projeler var” dedi.

SELDEN KÜTÜK KAPMIYORUZ

Taşer, İzmir Liman İşletmeleri’ne yapılan ve 5 ile yayılan operasyonu değerlendirerek, şunları söyledi:
“Selden kütük kapmaya çalışmıyoruz. Bu insanlar bir iddia ile alınmışlardır. Bunun sonuçlanması mahsumiyet karinesi içerisinde değerlendirmelidir. Mahkeme bunu sonuçlandırmadığı sürece kimsenin yorum yapmaya hakkı yoktur. Bir siyasetçi için izahı zor hadiseler. Eski Bakanın bu pozisyonda kalmasını üzüntüyle izliyorum. Bu gibi hadiselerde devletin yargı, emniyet sistemi de hiç kimseye herhangi bir bir siyasi kaygıyla, böyle bir operasyon hakkını ve cesaretini bulamayacağı düşüncesindeyim. Bu konulardan uzak durmaya çalışıyoruz. Projelerimizle ortaya çıkmak istiyoruz”

BU KELİMELER BENİ ETKİLEDİ!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın operasyonunun zamanlamasını manidar bulmasıyla ilgili Taşer, “Siyasette uzun zamandır varım. Siyasi hayatımda birkaç kelime beni etkiledi. ‘Devlet uçurumun kenarına geldi kurtardık’, ‘Enkaz devraldık’ ve son yeni trend ise ‘manidar’ bulduk. ‘Bu hadiselerin zamanlamasını manidar bulduk’ deyip geçiştirmek doğru değil.

KOCAOĞLU İNAN ETTİ!
Taşer, çalışmalarının sürdüğü projelerle ilgili ise şunları söyledi:
“İzmir Büyükşehir belediyesinde çok değerli bürokrat arkadaşlarımızın çok değerli projeleri zaten var. Bunların bir kısmı için bütçeden kaynak ayrılmış. Bir kısmı onay almış. Belediye bürokratlarının görevi gereği hazırladığı 200’ye yakın proje var. Bunun için zaten maaş alıyorlar. İZBAN raylı sistemi şuanda Cumaovası’nda. Bunun Torbalı’ya yürümesi projesi var. Bizim buna karşı çıkmamız mümkün m? Metro hattı Urla’ya yürütülecek. Bunlara karşı çıkmak mümkün m? Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur, metroyu başlatmayı İnciraltı’ndan düşünmüştü. Merkezi oraya yapma düşünmüştü. İlk etapta İnciraltı’ndan Konak’a gitmesi planlandı. Ama daha sonra yapılan tespitlerde İnciraltı’nda kamulaştırmanın çok maliyetli olacağı, taşıma ihtiyaç sayısının Bornova- Konak arasının daha fazla olduğunu belirlenince bugünkü şeklini verdik. Kocaoğlu, tramvay hattı onayını aldı. Güzergah konusu hala tartışılıyor. Kentin tüm paydaşlarının hem fikir olduğu bir proje değil. Kocaoğlu orada inat etti ve geri dönülmeyecek bir noktaya getirdi. Eğer bunu seçim sonrasına bıraksaydı biraz daha detaylı inceleme fırsatını bulabilirdi. Seçim sonrası biz gelirsek bunu yeniden değerlendireceğiz. Biz İzmir’in çocuğuyuz. Kendimiz has projelerimiz var. İzmir’le ilgili hayallerimiz var. Zaman içerisinde bu projeleri paylaşacağız. Ben iddia ediyorum ki Ne Yıldırım ne Kocaoğlu’nda bu projeler olmayacak. Tüm projelerimiz uygulanabilir olacak”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.