Dolar 34,2271
%0.06
Euro 37,9259
%0.4
Altın 2.919,880
%-0.33
Bist-100 9.212,00
%-1.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MODEKO İzmir heyecanı

MODEKO İzmir heyecanı

Mobilya sektörünün kalbi 24-28 Şubat tarihleri arasında MODEKO 2016 27. İzmir Mobilya Fuarı'nda atacak. Eski İzmir evleri ve tarihten kesitlerin canlandırılacağı aktivitelerin olacağı "Smyrna sokağı"nın yeralacağı MODEKO'da stand açacak 300 firmanın ürünlerini görmek için 50 ülkeden sektör temsilcileri ve alıcılar Fuar İzmir'i ziyaret edecek.

  • Ege Postası
  • 19.02.2016 - 16:36
Türkiye'de yaşanan terör olayları ve Suriye'de yaşanan savaş nedeniyle olumsuzlar içinde bir 2016 yılına giren ülke ekonomiside fuarlar önem kazandı. İzmir'de 24 Şubat'ta başlayacak mobilya ihtisas organizasyonu MODEKO 2016 27 İzmir Mobiyla Fuarı da sektörün iş bağlantıları kuracağı önemli bir etkinlik olacak. MODEKO'yu düzenleyen Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, basın toplantısıyla bu yılki organizasyonla ilgili bilgi verdi. İşleyen, İzmir Mobilya Fuarı'nı Türkiye'nin en büyük kompleksi Fuar İzmir'de düzenlemenen heyecanı, onuru ve mutluluğunu yaşadığını söyledi. İşleyen "Her geçen gün yükselen başarıyla dünya çapında tanınan ve dikkate alınan fuarımıza, son dönemde bir çok üreticimiz katılamıyordu. Türkiye'nin en büyük Avrupa'nnın ise ikinci büyük fuar kompleksi Fuar İzmir'de bu yıl önde gelen yaklaşık 300 firma katılacak" dedi.

İşleyen, katılımcıların klasik ve modern mobilyalar, eskitme ve modüler mobilyalar, masa ,sandalye, kanepe ve koltuklar, bebek, genç odaları, yatak ve yatak setleri, ofis mobilyaları, mutfak mobilyası, bahçe mobilyaları, ev dekorasyonu ve aksesuarları, aydınlatma ekipmanları standları açacaklarını söyledi. Hedef pazar olarak belirlenen 50 ülkenin yoğunlukta olduğu sektör temsilcilerinin fuar kapsamında İzmir'de ağırlanacağını belirten İşleyen, ülke içinde pek çok ilden de otobüs seferleriyle iç piyasadaki alım heyetlerinin fuarı ziyaret edeceğini söyledi. Kent içinden ise Basmane Meydanı ve İzban Esbaş durağından gidiş-dönüş otobüs seferleri düzenleneceğini belirtti.

MODEKO kapsamında çok özel bir konsept ortaya konulacağını, "Smyrna Sokak'ta" adını taşıyacak özel bölümde eski İzmir evlerinin maketlerinin yeralacağını, adeta bir film platosu gibi dönemi canladıracak çeşitli etkinliklerin de yeralacağını söyledi. Türk, Rum, Ermeni evlerinin, medivenli, balkonlu, cumbalı farklı şekilde dekore edilmiş bölümlerinin görülebileceğini belirten İşleyen fuarda ayrıca geleneksel hale gelen "En iyi stand tasarım" yarışmasının da yapılacağını belirtti. İşleyen, fuarı, İran, Irak, Libya, Senegal, Nijerya, Polonlya, Bulgaristan, Suriye, Gürcistan, Mısır, Katar, Danimarka, Hollanda, Ukrayna,Cezayir, Azerbaycan, Lübnan, Yunanistan, İsveç, Almanya, Kosova ve Rusya başta olmak üzere 50 ülkeden yabancı ziyaretçci gelmesi beklendiğini, ziyaretçi ve ticari bağlantıların artacağının tahmin edildiğini söyledi. 

İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir ise fuarın sektöre hareketlilik getireceğine inandığını söyledi. İzmir'de mobilyacıların en üzüldüğü noktanın sanayi sitelerinin yokluğu olduğunu belirten Özdemir "Fabrikalar dışında fason olarak farklı yerlerde imalat yapıyoruz. Pek çok sektörün sitesi olduğu halde mobilyacıların yok. Bunu bizim dışımızdakiler bir sorun olarak da görmüyor. Karabağlar Belediyesi'yle Uzundere'de bir alanın site yapılması için yıllar önce bir girişim olmuştu. Riskli alan kapsamındaydı. Gerçekleşmedi, Torbalı gibi farklı alternatif yerler bulduk. Ancak uzaklık sorun oldu. Bu sorunu Valilik, Büyükşehir Beledilyesi, EBSO, İESOB ve İTO birlikte çözmeli. Karabağlar'da mobilyacıların bulunduğu alanlar kentsel dönüşüme girince bize bir yer bulunmalı" dedi. MODEKO 2016 27. İzmir Mobilya Fuarı 24-28 Şubat tarihleri arasında Fuar İzmir'de gerçekleşecek. Fuar ilk dört gün 11.00-20.00 saatleri arasında son gün ise 19.00'e kadar açık kalacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.