Dolar 34,2721
%0.08
Euro 37,6037
%-0.09
Altın 2.883,610
%-0.11
Bist-100 9.045,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mahkeme heyeti davadan çekildi

Mahkeme heyeti davadan çekildi

Ethem Sarısülük Davası'nda heyet tarafsız olmadığına dair beyanat olduğu için duruşmadan çekildi.

  • Ege Postası
  • 02.12.2013 - 15:28
ANKARA- Ethem Sarısülük Davası'nın üçüncü duruşmasının görüleceği Ankara Adliyesi polis tarafından kuşatıldı. Adliye'ye yüz metre kala arama yapılıyor. Adalet arayanlar ise adliye önünde buluşmaya başladı. Duruşma ise saat 10:00'da görülmeye başlandı.
Gezi Direnişi'nde Kızılay Meydanı'nda polis Ahmet Şahbaz tarafından vurulan Ethem Sarısülük ile ilgili davanın üçüncü duruşması Ankara Adliyesi'nde görülüyor. Şahbaz bu duruşmaya da getirilmeyecek. Ankara Emniyeti, bu defa da Ankara Adliyesi'ni çember altına aldı. Adliyenin etrafına demir barikatlar kuruldu, çok sayıda çevik kuvvet polisi ile TOMA, panzer ve akrepler yerleştirildi.
Ankara Dayanışması ve Başkent Dayanışması ile Ethem Sarısülük'ün ailesi ve avukatlarının 9.00 çağrısıyla Ankara Adliyesi önünde bir araya gelişler başladı.
CHP Milletvekili Hüseyin Aygün de duruşmayı izlemek üzere Adliye'ye geldi.
ethem sarısülük dava
Gazeteci, yazar Gürkan Hacır twitter hesabından salon fotoğrafını paylaştı.
TELEKONFERANS İLE BAĞLANDI
Duruşma başlar başlamaz polis Ahmet Şahbaz telekonferans ile bağlandı. Şahbaz'ın bir resminin talimatla mahkemeye sunulmasına karar verildi, duruşma sürüyor.
Duruşma avukatların ve müştekilerin kimlik kontrolleriyle başladı. Sanık polis Ahmet Şahbaz Şanlıurfa'daki duruşma salonuna getirildi, kimlik tespiti yapıldı.
Gürkan Hacır'ın aktardığına göre Kimlik tespitinde tartışma çıktı. Avukatlar, Ahmet Şahbaz'ın peruk ve gözlükle ekrana geldiğini iddia etti.
Sarısülük ailesinin avukatlarından biri, ''Oradaki sanığın gerçek sanık olup olmadığını bilmiyoruz. Fotoğrafını istiyoruz. Doğru kimlik tespiti yapılamıyor. Dosyada sanığın fotoğrafı ve kimliği bile yok'' itirazından bulundu.
Avukatların bu yöndeki itirazı üzerine mahkeme heyeti doğru kimlik tespiti talebini değerlendirmek üzere salondan ayrıldı.
GÖZLÜK ÇIKARILMAYACAK
Aranın ardından mahkeme heyeti 'gözlüğün çıkarılması talebini' reddettiğini açıkladı. Ethem Sarısülük'ün kardeşi İkrar Sarısülük twitter hesabından "Gozluk ciksin dedik kimlik tespiti icin,talebımız reddedıldı,kımlık tespıt reddedıldı,sılahlı jandarma cıkartma talebimiz reddedıldı.Komedi!" diye yazdı.
KİMLİK TESPİTİ DEĞİL, KİMLİK GİZLEME
Mahkeme sanık Ahmet Şahbaz'ın tebdili kıyafet ile ifade vermesini kabul etti. Kimlik tespitinde ev adresi sorulan Ahmet Şahbaz 'YOK' dedi. Avukatların ısrarı üzerine Şanlıurfa Emniyeti diye değiştirdi.
Şanlıurfa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde telekonferans sistemi kuruldu. Kurulan sistemle Ankara'daki duruşmaya bağlanacak olan polis memuru için adliye içinde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Sarısülük'ü öldürmekle yargılanan polis memuru, sabah erken saatlerinde sivil bir minibüsle adliyenin arka kapısından içeri alındı.
ŞANLIURFA'DA DA ADLİYE DIŞINDA EYLEM
Şanlıurfa'da görülen davayla ilgili çeşitli sivil toplum örgütlerince kurulan Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri adliye önünde protesto için basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan İnsan Hakları Derneği Başkanı Cemal Babaoğlu, adil bir karar verilmesini beklediklerini ifade ederek, "Yargı hiç kimsenin etkisi altında kalmadan özgür iradesiyle bu dava hakkında karar vermesi gerekiyor" dedi.
İDDİANAME OKUNUYOR
Ethem Sarısülük Davası'nda iddianame okunmaya başlandı. İddianameyi katip okuyor. İddianame okunduktan sonra sanık polis Şahbaz'ın ifadesi alınacak.
YAZILI SAVUNMA YAPACAK
Sanık polis Ahmet Şahbaz "Yazılı savunmamı mahkemeye sunuyorum. İddianamedeki beyanımı kabul ediyorum.Sözlü savunma yapmayacağım" dedi.
İŞTE ŞAHBAZ'IN İFADESİ
Ahmet Şahbaz yazılı olarak sunduğu ifadesinde; "Parkın içinde bana doğru gelen taş atan göstericileri duyunca içimden işim bitti dedim. Bana yaklaşan göstericiye doğru hızlı davranıp ona tekme attım. Ona tekme atmasıydım yanıma gelip beni linç edilmesini sağlayacaktı. Üzerime taşlarla üzerime geliyorlardı. Gösterici grup bir tarafından üzerime geliyordu. Ben yerden kalkarken korktuğum için silahımı çektim. Ancak mermi sürmedim. Kaçmak için kendime fırsat yaratmak için namluya mermi sürdüm. Daha sonra namluyu omuz hizasından yukarı tuttum. Amacım uyarı atışı yapmaktı. Uzaklaşmaya çalışıyordum. Ben ateş ederken atılan taşlar bana isabet ediyordu. Üç el ateş ettim. Ben ateş ettiğim sırada birinin yaralandığını fark etmedim. Çağrılan ambulans ile hastaneye gittim. Saat 22.00'ye kadar hastenede tedavi gördüm.16 gün rapor aldım. Tek gayem linç edilip öldürülmekten kurtulmaktı. Kimseyi hedef almadım. Ben görevim gereği orada bulundum. Havaya ateş etmeseydim beni linç edeceklerdi" dedi.
ŞAHBAZ'A ÇAPRAZ SORGU
Ahmet Şahbaz'ın savunması tamamlandı. Çapraz sorgusuna geçilecek.
Ethem Sarısülük'ün avukatı sanığa gösterilmesi için mahkeme heyetine bir belge uzattı. Salonda tarama imkanı olmadığı için belge sanık Ahmet Şahbaz'a gösterilemedi.
TUTANAK SKANDALI
Ethem Sarısülük'ün öldüğünü iki sonra öğrendiğini söyleyen sanık Ahmet Şahbaz'ın ertesi gün olay yeri tutanağını imzaladığı çapraz sorgu esnasında ortaya çıktı.
MAHKEME HEYETİ ÇEKİLDİ
Ethem Sarısülük'ü katleden Ahmet Şahbaz'ın yargılamasının yapıldığı 6. Ağır ceza davadan çekildi.
Heyet tarafsız olmadığına dair beyanat olduğu için duruşmadan çekildi. Mahkemenin tarafsız olup olmadığına dair cevap beklenecek.(Gerçekgündem)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.