Dolar 34,1944
%0.09
Euro 38,0705
%-0.25
Altın 2.893,410
%-0.92
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Makedonya Büyükelçisi Taskovski: İki ülke arasında büyük gelişmeler yaşanıyor

Makedonya Büyükelçisi Taskovski: İki ülke arasında büyük gelişmeler yaşanıyor

Makedonya Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski, "İki ülke arasında, özellikle ekonomi alanında büyük gelişmeler yaşanıyor. 2003’ten 2013’e kadarki 10 yıllık sürede ticaret hacmimiz yüzde 17 oranında arttı. Sadece 2013’ün ilk altı...

  • Ege Postası
  • 06.09.2013 - 12:47
Makedonya Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski, "İki ülke arasında, özellikle ekonomi alanında büyük gelişmeler yaşanıyor. 2003’ten 2013’e kadarki 10 yıllık sürede ticaret hacmimiz yüzde 17 oranında arttı. Sadece 2013’ün ilk altı ayında, ülkemizde yatırım yapmak isteyen yedi Türk yatırımcıyla anlaşma yapıldı. Bu anlaşmalar sayesinde 100 milyon Euro'luk bir girdi sağlandı, 800 kişi için istihdam yaratıldı." dedi. Taskovski, Makedonya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına kavuşmasının 22. yıldönümü dolayısıyla 13 Eylül 2013'te, Ankara’nın dışında İzmir’de Villakent’te verilecek resepsiyon hakkında, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'la ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Aslan, Makedonya ile Türkiye arasında tarih ve kültür alanında derin bağlar bulunduğunu, her iki ülkenin kardeş olduğunu belirterek, başşehir Üsküp'le İzmir’in de kardeş olmasını önerdi. Aslan, “Üsküp Belediyesi’yle Ege-Koop arasında geliştirdiğimiz kapsamlı işbirliğinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle de geliştirilmesi yararlı olacaktır.” şeklinde konuştu. Makedonya’nın 22 yıllık sürede ekonomik, sosyal, kültürel ve uluslararası ilişkiler bağlamında çok önemli gelişmeler kaydettiğini vurgulayan Aslan, “Makedonya’nın her köşesinde, özellikle de Üsküp’te adım attığımız her noktada bir Osmanlı-Türk izi görmemiz mümkün olabilmektedir. Makedonya, coğrafi konumu ve doğal güzellikleri itibariyle de ayrı bir özellik taşımakta ve Balkanlar coğrafyasında kilit bir konuma sahip olmaktadır. Kişisel olarak ve Ege-Koop Genel Başkanı sıfatıyla Makedonya–Türkiye ilişkilerinin her alanda daha ileri noktalara taşınabilmesi konusunda özel bir çaba göstermiş biriyim. Türkiye ile Makedonya arasında ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi, tarihi ve kültürel alanlarda da yeni projeler oluşturulması her iki ülkenin de yararına olacaktır.” dedi.

Büyükelçi Taskovski de, “Sayın Hüseyin Aslan’ın kardeş şehir önerisini yerinde buluyor ve destekliyoruz. Burada bunun ilk adımını atıyoruz. Hem Başbakanım hem de Üsküp Belediye Başkanımız adına söz veriyorum. Biz kardeş ülkeyiz. Büyük İskender, hem burada hem Makedonya’da yaşamış, büyük bir tarihi kimlik. Onun ruhuyla büyük işler başarabiliriz.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.