Dolar 34,2716
%0.31
Euro 37,5011
%-0.06
Altın 2.928,490
%1.36
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Malatya Valisi Şahin'in eşi çocuk evlerini ziyaret etti

Malatya Valisi Şahin'in eşi çocuk evlerini ziyaret etti

Malatya Valisi Vasip Şahin’in eşi Şeyma Şahin, beraberinde Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın eşi Fatma Zehra Çakır ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün’ün eşi Seyyide Aygün ile birlikte çocuk evlerini ziyaret etti.Aile ve Sosyal...

  • Ege Postası
  • 15.09.2013 - 15:06
Malatya Valisi Vasip Şahin’in eşi Şeyma Şahin, beraberinde Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın eşi Fatma Zehra Çakır ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün’ün eşi Seyyide Aygün ile birlikte çocuk evlerini ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş tarafından karşılanan bayan Şahin, müdürlük bünyesindeki kurumlarda kalan çocuklar hakkında bilgi aldı. Evlerde kalan çocuklarla tek tek ilgilenen ve sohbet eden Şahin ve beraberindekiler, çocuklara çeşitli hediyeler vererek onları sevindirdi. Çocuklar tarafından ilgiyle karşılanan Şahin, anne şefkati ile yaklaştıkları çocukları mutlu görmekten çok memnun olduklarını belirtti.

Lise öğrenimi gören genç kızların evine yaptıkları ziyarette ise Şahin ve beraberindekilere börek ile pasta ikram edildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Taş, ziyarette yaptığı konuşmada, çeşitli mahallelerde çocuk evleri açtıklarını belirtti. Bu evlerde çocuklara 24 saat boyunca bakıcı annelerin refakat ettiklerini anlatan Taş, “Çocuklarımızın aynı yaş grubunda olmalarına özen gösteriyoruz. Çocuklarımızla yakından ilgilenen hem sosyologlarımız hem de psikologlarımız görev yapmaktadır. Çocuklarımız, ailesi parçalanmış çocuklar, bu sebepten hayata daha da özgüvenle atılabilmeleri gerekiyor. Bu çocuklarımız, 18 yaşını bitirdikten sonra hayata atılabilmeleri ve sosyal hayata uyum sağlamaları için ev ortamında yetişmeleri çok önemli. Diğer çocuklar gibi ev ortamında yaşayarak, aile ve komşu ilişkilerini öğrenerek, sosyal ilişkilerini sağlıklı bir şekilde yürütebilmektedirler.” dedi.

Şeyma Şahin ise müdürlük bünyesindeki çocukların devlete emanet olduğunu vurguladı. Şahin, şunları söyledi: “Devletimiz, son yıllarda bu konuda büyük çalışmalar yürütmekte, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz de Malatya’da çok güzel çalışmalara imza atmış, çocuklarımıza her türlü imkanı sağlamış, kendilerine müteşekkirim, bugün çocuklarımızı bu güzel ortamda görmekten ve kendileri ile güzel bir gün geçirmiş olmaktan dolayı çok mutluyuz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.