Dolar 34,1838
%-0.07
Euro 37,8898
%0.31
Altın 2.924,070
%-0.19
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Malatya yeni eğitim yuvasına kavuştu

Malatya yeni eğitim yuvasına kavuştu

Malatya'da hayırsever işadamı Nurettin Karabekmez tarafından babası adına Beşer Eğitim Kurumları için yaptırılan Bekir Karabekmez Ortaöğretim Öğrenci Yurdu törenle hizmete açıldı. "En iyi yatırım insana yapılandır." ilkesiyle Salköprü...

  • Ege Postası
  • 09.07.2013 - 12:16
Malatya'da hayırsever işadamı Nurettin Karabekmez tarafından babası adına Beşer Eğitim Kurumları için yaptırılan Bekir Karabekmez Ortaöğretim Öğrenci Yurdu törenle hizmete açıldı. "En iyi yatırım insana yapılandır." ilkesiyle Salköprü mahallesinde inşa edilen yurt 120 öğrenciye hizmet verecek. Tesis, öğrenciler için başarıya giden yoldaki her türlü engeli ortadan kaldıran en küçük ayrıntılar düşünülerek yapıldı. Süit odalarından konferans salonlarına, spor salonundan misafirhanelerine her detayın hayata geçirildiği modern bina ahlaklı, çalışkan, milletine faydalı bireyler yetiştirecek.

        Yurdun açılış törenine AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Malatya Bölge Müdürü Şahin Kayaduman ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

        Törende konuşan Vali Vasip Şahin, 'Kefenin cebi yok' deyimini tam doğru bulmadığını, bu tür hayır, hasenat işlerinin hayır sahiplerinin ahirete götürebildiği servetler olduğunu söyledi.

        Karabekmez ailesini bu anlamda tebrik ettiğini belirten Vali Şahin, Türkiye insanının çocuklarını okutmak için ceketini bile satabildiğine işaret etti. Şahin, eğitim için her türlü fedakarlığın yapıldığı bir anlayışa sahip olmanın avantajını taşıdıklarının altını çizdi. Vakıf medeniyetinin Türk toplumunun ana omurgasını oluşturan değerlerden birisi olduğunu dile getiren Şahin, ülke tarihinde hiçbir vakıf eserinin devlet bütçesinden yapılmadığına dikkat çekti. Bu medeniyetin yeniden inşası için takdire şayan çaba sarf edildiğini dile getiren Şahin, şöyle devam etti: "Bunu sadece öteler ötesi bir beklentiyle, hiç kimseden taltif, övgü, karşılık beklemeden yapıyorlar. Bunun, bu niyetle yapılması da bereketini artırıyor. Bu yapıda inşallah talebelerimiz daha iyi şartlarda daha iyi eğitim alacaklar. En azından önlerinde başarı için az engel kalacak. Öğrenciler bu iyiliklere daha fazla gayret göstererek karşılık verecektir."

        Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise bu tür güzide mekanlarda ülkenin sorunlarına kendisine dert edinen, tarih bilinci yüksek nesillerin ancak böyle yurtlarda yetişebileceğini kaydetti. Geleceğe çok sağlıklı yatırım yapıldığını söyleyen Başkan Çakır, bu şekilde yurtların sayısının artmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

        Hayırsever işadamı Nurettin Karabekmez de yurtları sadece barınma mekanları olarak görmemek gerektiğinin altını çizdi. Bu eğitim yuvalarının; gençleri geleceğe hazırlayan, topluma faydalı bireyler haline getiren tesisler olduğunu vurgulayan Karabekmez, anarşiye değil sevgiye, kavgaya değil hoşgörüye yönlendiren mekanlar olduğunu kaydetti. Babasının kendilerine 'Kazancınızı hayra ayırın, mala bereket katar' düsturunu vasiyet ettiğine dikkat çeken Karabekmez, bu çerçevede imkanları nispetinde hayır işlerine katkı sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

        Beşer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Zeki Göçer de yurdu yaptıran hayırsever Karabekmez ailesine sonsuz teşekkürler ettiklerini belirtti. Göçer, "120 kişilik yurdumuz orta öğretim öğrencilerine yıllarca hizmet verecek. Yurtta ailelerin ziyaretleri sırasında kalabileceği misafirhaneler de yapıldı. Öğrencilerin her türlü ihtiyacına cevap verecek nitelikte tesisler bulunuyor." dedi.

        Zeki Göçer, Manas Çocuk Akademisi ile Battalgazi ilçesindeki Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin de gelecek eğitim sezonunda hizmete açılacağını duyurdu.

        Konuşmaların ardından Vali Vasip Şahin tarafından hayırsever işadamı Nurettin Karabekmez’e eğitime katkılarından dolayı plaket verildi. Törenin sonunda Müftü Hacı Yusuf Gül'ün yaptığı duanın ardından protokol üyelerinin kurdele kesmesiyle yurt hizmete açıldı. Vali Şahin ile beraberindekiler yurdu gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.