Maliyecilerden ücret isyanı
Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi üyeleri, çalışanlar arasında ücret adaletsizliği olduğunu belirterek, bu durumu, İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı önünde "Artık yeter" diyerek protesto etti.
- Ege Postası
- 04.03.2016 - 16:39
Defterdarlık birimlerinde ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nda görev yapan maliye çalışanlarının; uzman-memur, merkez uzmanı-taşra uzmanı şeklinde ayrıştırıldığı, bunun ciddi ücret farklılıklarını ortaya çıkardığını belirten BES İzmir Şube Başkanı Musa Sever, eşitsizlik ve adaletsizliğe karşı mücadelelerini yükselteceklerini belirterek, "Maliye Bakanlığı merkez birimlerinde maliye uzmanlığı, taşra birimlerinde ise defterdarlık uzmanlığı kadroları yaratılmış, maliye uzmanları 3600 ek gösterge ile çalışırken defterdarlık uzmanları 2200 ek gösterge ile çalışmaktadır. Gelir idaresi Başkanlığı merkez birimlerinde devlet gelir uzmanlığı, taşra birimlerinde ise gelir uzmanlığı kadroları yaratılmış, devlet gelir uzmanları 3600 ek gösterge ile çalışırken gelir uzmanları 2200 ek gösterge ile çalışmaktadır. 2016-2017 sözleşmesinde gelir uzmanları ve yardımcılarının özel hizmet tazminatlarının 10 ve 7 puan artırılması ücret farkını daha da artırmış durumdadır. Üniversite mezunu olmayan maliye emekçilerine sınav hakkı tanınmayarak halen binlerce maliye emekçisinin uzun yılların birikimine dayanan uzmanlığı yok sayılmaktadır. Sınava girme hakkı elde etmek için yıllarca didinen ve üniversiteyi bitirerek sınava girme hakkı elde eden maliye emekçileri yeni sınav açılmayarak bir kez daha mağdur edilmektedir" dedi.
Musa Sever, ücret adaletsizliğini açık bir biçimde ortaya koyduğunu belirttiği bu tablonun maliye emekçilerini "Artık yeter" noktasına getirdiğini dile getirerek, "Ücret adaletinin sağlanması talebimiz her zamankinden daha yakıcı hale gelmiş durumdadır" diye konuştu. 6 Mart 2016 Pazar günü Meclis'te, Maliye Bakanlığı'nın ve Gelir İdaresi'nin bütçelerinin görüşüleceğini belirten Sever, "Bütçe görüşmeleri öncesinde, buradan taleplerimiz için bir kez daha ses veriyor öncelikle; merkez-taşra uzmanları ve uzman-memur arasında oluşan ücret adaletsizliklerinin ortadan kaldırılmasını, defterdarlık ve gelir uzmanlığı sınavı açılmasını, sınavlara katılım konusunda bütün maliye emekçilerine fırsat eşitliğinin sağlanmasını istiyoruz. Gerek hükümetin gerekse de Maliye Bakanlığı'nın taleplerimizin gereği noktasında adım atmadığı durumda, işyerlerinden başlayarak tartışacağımız bir mücadele programını kararlılıkla hayata geçireceğimizi buradan bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz" diye konuştu. (DHA)
Yorum Yazın