Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Maltepe'deki saldırılar kınandı

Maltepe'deki saldırılar kınandı

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Maltepe İlçe Örgütü, üyelerine yönelik silahlı saldırılara ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada, olayların takip sürecinde güvenlik güçleri ve görevli savcılık ihmalkarlıkla suçlandı.Geçtiğimiz...

  • Ege Postası
  • 13.08.2013 - 14:53
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Maltepe İlçe Örgütü, üyelerine yönelik silahlı saldırılara ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada, olayların takip sürecinde güvenlik güçleri ve görevli savcılık ihmalkarlıkla suçlandı.

Geçtiğimiz günlerde ESP Maltepe İlçe Örgütü ve ESP üyelerine yönelik gerçekleşen silahlı saldırılarla ilgili bir araya gelen ESP Maltepe İlçe Örgütü mensupları Gülsuyu Mahallesi’ndeki İlçe Teşkilatı'nda basın açıklaması yaptı. Olaylar sırasında ve sonrasında güvenlik güçlerinin ve savcılık makamının etkin bir soruşturma yürütmediği ileri sürülen açıklamada Avukat Özlem Gümüştaş, şöyle konuştu; “Olay yeri inceleme ve delil toplama süreçleri savcı eşliğinde yapılmadığı gibi saldırıya ilişkin somut kanıtlar toplanmamıştır. Yine olayın gerçekleştiği yerde mobese kameraları olmasına rağmen, kameraların arızalı olduğu ifade edilerek soruşturma ile ilgili en önemli delile ulaşılması engellenmiştir."

Basın toplantısında söz alan Bağımsız İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel de Halkların Demokratik Kongresi adına yaşanan saldırıları kınadığını ifade ederek şöyle konuştu: “Biz burada yaşananları soru önergesiyle İçişleri Bakınlığı'na sunduk. Çünkü yerel temsilciler ne yazık ki bu sorunu çözme konusunda hiçbir girişimimize cevap vermediler. Her zaman olduğu gibi İstanbul Valiliği'ne ulaşamadık. Burada insanların bir aydır can güvenliği tehlikede olduğu halde herhangi bir girişimde bulunulmuyor. İstanbul Valiliği, Emniyet Müdürlüğü, Taksim'i halka açarken, sokakları,
mahalleleri de çetelere açıyor. Bütün gücünü Taksim'e, Gezi Parkı'na kapatırken, iş emekçilere saldırıya gelindiğinde ne yazık ki görev ve sorumlulukları yerine getirmiyor.”

Kürt sorununa çözüm olanaklarının ortaya çıktığı bir dönemde ilk saldırıların Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), ardından da ESP'ye yönelik olmasını çok düşündürücü bulduklarını belirten Tuncel, “Demek ki Halkların Demokratik Kongresi'nin bileşenlerine yönelik saldılar devam edecek.” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından ESP avukatları ve yetkilileri saldırıları gerçekleştirenler ve olayların soruşturulmasında ihmali olduğunu ileri sürdükleri yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na gittiler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.