Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emekli Orgeneral Koçman son yolculuğuna uğurlandı

Emekli Orgeneral Koçman son yolculuğuna uğurlandı

Kanser tedavisi gördüğü sırada hayatını kaybeden emekli Orgeneral İsmail Koçman son yolculuğuna uğurlandı. Selimiye Camii'nde kılınan cenaze namazına, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel de katıldı. Emekli general için ilk tören 1. Ordu...

  • Ege Postası
  • 13.08.2013 - 14:23
Kanser tedavisi gördüğü sırada hayatını kaybeden emekli Orgeneral İsmail Koçman son yolculuğuna uğurlandı. Selimiye Camii'nde kılınan cenaze namazına, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel de katıldı.

Emekli general için ilk tören 1. Ordu Komutanlığı’nda düzenlendi. Gazetecilerin içeri alınmadığı törene Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve üst düzey bazı komutanlar katıldı. Törenin ardından Koçman’ın cenazesi Selimiye Camii’ne getirildi. Askerlerin omzunda taşınan tabut musalla taşına bırakıldıktan sonra saygı nöbeti tutuldu. Koçman’ın eşi ve oğlu da cenazeye katılanların taziyelerini kabul etti. Öğle ezanı okunmadan kısa bir süre önce camiye İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da geldi. Mutlu cenaze yakınlarına baş sağlığı diledikten sonra öğle namazını kıldı. Namazın ardından Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, İstanbul Valisi Mutlu ve diğer komutanlar birlikte saf tuttu.

Cenaze namazına Ergenekon davasından müebbet hapis cezası alan İlker Başbuğ’un da çelenk gönderdiği görüldü. Cenaze namazı kılınmadan önce katılanlardan emekli general için helallik istendi. Namazın kılınmasından sonra Koçman’ın naaşı top arabasına götürüldü. Genelkurmay Başkanı ve beraberindekiler tabut geçerken selam durdu. Askeri tören eşliğinde top arabasında götürülen naaş daha sonra 1. Ordu Komutanlığı kapısından içeri alındı. Top arabasının arkasından cenaze yakınları ve törene katılan askerler yürüdü. Koçman’ın naaşı toprağa verilmek üzere Karacaahmet Mezarlığı’na götürüldü.

Emekli Orgeneral İsmail Koçman, bir süredir Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) kanser tedavisi görüyordu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.