Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Manisa 'Gördes' ile Fransa 'Gordes' karıştırıldı

Manisa 'Gördes' ile Fransa 'Gordes' karıştırıldı

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Marka Şehir Manisa" adlı kitapta, Gördes ilçesi yerine Fransa'nın turistik Gordes köyünün fotoğrafının kullanıldığını ortaya çıktı. 50 bin adet basılan kitap öğrencilere,...

  • Ege Postası
  • 25.09.2013 - 13:28
Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Marka Şehir Manisa" adlı kitapta, Gördes ilçesi yerine Fransa'nın turistik Gordes köyünün fotoğrafının kullanıldığını ortaya çıktı. 50 bin adet basılan kitap öğrencilere, tur şirketlerine ve birçok resmî kuruma gönderildi. Yanlış fotoğrafın altında, "Ormanlarla çevrelenmiş Gördes" yazıyor.

Manisa eski Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün önderliğinde başlatılan "251 Bin Dev Öğrenci" projesi kapsamında hazırlanan ve valilik tarafından tanıtılan 248 sayfalık turizm el kitabı, öğrencilere 5 liradan satıldı. İlin bütün ilçelerinin tanıtıldığı kitapta, Gördes'in bulunduğu kısımda Fransa'nın Provence bölgesinde yer alan ve "Luberon Gordes" olarak bilinen köyünün fotoğrafı kullanıldı. Konu hakkında açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, hatanın kitap hazırlanma aşamasında ajansın kullandığı yanlış fotoğraftan kaynaklandığını söyledi. Fransa'nın köyünü tanıtmak gibi bir durumları olmadığını dile getiren Karaköse, kitap birçok defa kontrolden geçmesine rağmen yaklaşık 4 santimetrelik fotoğrafın gözden kaçtığını ifade etti. Karaköse, konuyla ve kullanılan fotoğrafla ilgili araştırma başlattıklarını bildirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.