Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mansur: Mısır, ihtişamlı devriminin yönünü düzeltti

Mansur: Mısır, ihtişamlı devriminin yönünü düzeltti

Yemin ederek Geçici Cumhurbaşkanı olan Adli Mansur, Mısır'ın Muhammed Mursi’nin istifasını talep eden sokak gösterileriyle “ihtişamlı devriminin yönünü düzelttiğini” söyledi.Mısır'da askeri darbeyle indirilen Muhammed Mursi'nin...

  • Ege Postası
  • 04.07.2013 - 13:03
Yemin ederek Geçici Cumhurbaşkanı olan Adli Mansur, Mısır'ın Muhammed Mursi’nin istifasını talep eden sokak gösterileriyle “ihtişamlı devriminin yönünü düzelttiğini” söyledi.

Mısır'da askeri darbeyle indirilen Muhammed Mursi'nin yerine atanan Anayasa Mahkemesi Başkanı Adli Mansur, yemin ederek ülkenin Geçici Cumhurbaşkanı olarak göreve başladı. Mansur, gelecek seçimlere kadar geçici cumhurbaşkanlığı görevini yürütecek. Adli Mansur, yemin töreninde bir konuşma yaparken, tören devlet televizyonu tarafından canlı yayınlandı. Mansur konuşmasında ülkedeki son olaylara değindi.

Anayasa Mahkemesi’nde düzenlenen törende konuşan Mansur, yeni seçimler yapmayı planladığını belirtti, ancak tarihi ile ilgili bilgi vermedi. Mansur, Mısır’ın Muhammed Mursi’nin istifasını talep eden sokak gösterileriyle “ihtişamlı devriminin yönünü düzelttiğini” söyledi. Bunun da kendisinin kaderini değiştirdiğini kaydetti.

Mısır’da karar hakkının halkta olduğunu belirten Geçici Cumhurbaşkanı, son olayların bunun göstergeci olduğunu kaydetti. Göstericilerin Mursi’nin istifası yönündeki taleplerinin kişisel isteleri olmadığını aktaran Adli Mansur, onların Mısır’ın geleceği için sokaklara döküldüğünü ifade etti.

İktidarın artık “yarım tanrı” olmayacağını söyleyen Mısır Geçici Cumhurbaşkanı Mansur, yönetimin zorbalığa son vereceğini vurguladı. Mısır’daki devrim ruhunun sürekli halkın sinelerinde yanmasını isteyen Mansur, bu ateşin gelecek nesillere de aktarılmasını istedi.

Mansur, konuşmasının sonunda Mısır ordusu, halkı ve basınından övgüyle söz etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.