Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mardin Valisi Cengiz, iftar çadırında yemek dağıttı, vatandaşlarla iftar açtı

Mardin Valisi Cengiz, iftar çadırında yemek dağıttı, vatandaşlarla iftar açtı

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Kızıltepe ilçesinde İlçe Kaymakamlığı ve STK’lar tarafından kurulan iftar çadırında iftar açtı. Kızıltepe Otogarı yakınlarında Kızıltepe Kaymakamlığı Başak-Der, Kimse Yok mu Derneği ve İpek Yolu Eğitim...

  • Ege Postası
  • 14.07.2013 - 14:11
Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Kızıltepe ilçesinde İlçe Kaymakamlığı ve STK’lar tarafından kurulan iftar çadırında iftar açtı. Kızıltepe Otogarı yakınlarında Kızıltepe Kaymakamlığı Başak-Der, Kimse Yok mu Derneği ve İpek Yolu Eğitim Kurumları Derneği’nin katkılarıyla açılan iftar çadırında yemek dağıtan Cengiz, kendi yemeğini alarak Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu vatandaşların arasına oturdu.

Ramazan ayı boyunca her gün bin kişiden fazla iftar verilen Ramazan çadırına Vali Cengiz’in yanı sıra Kızıltepe Kaymakamı Erkay Yırık, daire amirleri Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, AK Parti Mardin İl Başkanı İbrahim Fide, Kızıltepe İlçe Başkanı Cengiz Demirkaya, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar çadırında Suriyeli sığınmacılar ile dar gelirli vatandaşlara hitaben kısa bir konuşma yapan Mardin Valisi Ahmet Cengiz, nereden ve hangi dil ile hangi ırktan olursa olsun insanların birbirlerini sevmesi gerektiğini savundu.

Vali Cengiz, "Hz. Mevlana’nın dili ile birbirimize kızmak, küsmek için bahaneler aramak yerine; birbirimizle barışık olmak, sevmek ve sevilmek için bahaneler aramamız gerekiyor. Mardin bir sevgi, bir hoşgörü kentidir. İşte bugün bir ramazan akşamında daha Suriye’den gelen kardeşlerimizle, misafirlerimizle birlikte yan yana iftar açtık. Bu güzelliklerin ve özellikle de ramazan ayında daha fazla yaşamakta olduğumuz bu sevgi ve yardımlaşma ruhunun bütün bir ömre yayılması gerektiğini düşünüyorum. Bu birlikteliğimiz inşallah daha da büyüyecektir." ifadelerini kullandı.

Vali Cengiz ve katılımcılar iftar yemeğinden sonra düzenlenen ney dinletisi, sema gösterisi, ilahi korosu ve çeşitli etkinlikleri izledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.