Dolar 34,2261
%0.06
Euro 37,9380
%0.43
Altın 2.915,730
%-0.47
Bist-100 9.197,00
%-1.65

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meclis Grubundan Engin’e “Neler Yaptık” Brifingi”

Meclis Grubundan Engin’e “Neler Yaptık” Brifingi”

İzmir İl Genel Meclisi CHP Grup Yönetimi, İl Genel Meclisinde yapılan çalışmaları ve hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’e brifing verdi.

  • Ege Postası
  • 24.09.2012 - 12:41
 İZMİR -İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Hüseyin Mumcuoğlu, Grup yönetiminde yer alan Zeynep Yapıcı, Onur Koçanlı, Yusuf Tarhan, Adnan Saygılıer ve Gönül Ayaz’ın hazır bulunduğu brifingde İl Başkanı Engin’e, hazırlanan sunum eşliğinde çalışmalar ile ilgili ayrıntılı bilgiler aktarıldı.

Özellikle Kırsal alanda ve köylerdeki en büyük sıkıntılardan olan arıtma ve çöp toplama gibi küçük gibi görünen  ama hayati problemler yaratabilecek sorunların çözümünde İl Genel Meclisi, özelliklede çoğunluğa sahip oldukları için CHP grubu olarak çok önemli katkılar sağladıklarını belirten İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Hüseyin Mumcuoğlu “Grup olarak önceliğimiz köylerimizde yaşayan ve yıllardır çözüm üretilmemiş soruların çözümü. Çöp toplama,  arıtma, yol yapımı, enerji üretimi, içme suyu, okulların sıkıntıları ve benzer bir çok soruna çözüm ürettik. Valiliğin verdiği bütçelerle bu işlerin yapılması elbette ki mümkün değildi. Meclisin gücünü olarak hem 2011 hem de 2012 yılında bütçe   artırımına gittik. Bu yıl Valiliğin verdiği bütçe bu yıl için 10 milyon lirayı, önce meclisten çıkarttığımız kararla 27 milyon 700 bin liraya çıkarttık. Bu artırım da üretilen hizmetle karşısında yetersiz kalınca yine CHP grubumuzun önerisi ve meclisin kararı ile 27 milyon 410 bin liralık ek bütçe oluşturduk” dedi.

Üretimin Yolunu CHP Açtı.

Oluşturulan ek bütçenin harcama kalemleri konusunda da  İl Başkanı Ali Engini bilgilendiren Mumcuoğlu, ek bütçenin   çok önemli yatırımlara dönüştüğünü belirterek, mahsulünü toplamaya, tarlasını sürmeye gitmek için yol bulamayan çiftçinin sorununu da bu bütçe ile çözdüklerini  söyledi. Mumcuoğlu sözlerini şöyle sürdürdü.

İzmir’de merkezde oturarak değil, en sıkıntılı, sorunlu köyleri gezerek problemleri ve yatırımlarımızı tespit ediyoruz. Bu ziyaretlerde gördük ki çiftçimiz yıllardır tarlasına, bahçesine gitmek için bozuk ya da hiç olmayan yollar sebebiyle büyük zaman ve emek kaybediyor. Bu ek bütçenin 11 milyon 375 bin lirasını tarlalara giden ara yoların yapımı ve asfaltlanması için kullandık. Bu hizmet sonrası köylümüzün ve çiftçimizin yaşadığı mutluluk ve bizlere iletilen teşekkürler ne kadar doğru bir iş yaptığımızın da kanıtıydı. Ayrıca bu bütçeyle köy okullarımızdaki ısıtma sıkıntısının giderilmesi ve okulların doğalgaz sistemiyle ısıtılabilmesi için 4 milyon 100 bin liralık yatırım yaptık. Elbette ki yaptığımız işler bunlarla sınırlı değil, arıtma sistemlerinin kendi enerjilerini sağlayabilmesi ve köylüye külfet olmaması için çok heyecanlandığımız “Rüzgar Enerjisi” projesi için çalışıyoruz. Konuyla ilgili birim kurduk ve hızla yatırım aşamasına geçmek için araştırmalarımız devam ediyor.

CHP Varsa Herkes İçin Var

Yaklaşık iki saat süren bilgilendirmenin  ardından konuşan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Kendisine aktarılan çalışmalar ve tamamlanan projelerden hem mutluluk hem de gurur duyduğunu belirterek “CHP varsa herkes için var diye boşuna söylemedik, belki milletin parasını çarçur edenler, yakına- yandaşa şirketler kurup ihaleler verenler, nasıl hizmet üretildiği görüp  biraz olsun utanırlar” dedi.

 

CHP İzmir İl Başkanı Engin sözlerini şöyle sürdürdü,

 İl Genel Meclisinin kendisine verilen bütçeyi kabul edip para yok devlet bu kadar verdi diyerek, suya sabuna dokunmayabilirdi. Ama bu CHP’nin genleri ile, anlayışı ile asla bağdaşmazdı. CHP’li üyelerimizin çabasıyla artırılan bütçeler görüyoruz ki milletimize hem de milletimizin efendisin hizmet olup yağıyor. AKP’nin dört bir koldan yok etmeye çalıştığı çiftçinin, köylünün yüzünü CHP güldürüyor. Arkadaşlarımız hepsine, bu hizmette emeği geçen tüm meclis üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum. CHP’nin söz sahibi olduğu, bütçe yönettiği yerlerde hizmetin nasıl olacağının en güzel göstergesidir İzmir İl Genel Meclisi. İnşallah bu hizmetleri götürdüğümüz halkımızın oyları ile önce yerel seçimlerde sonra da genel seçimlerde bu hizmet anlayışını tüm ülkemize yayacağız.  

Engin CHP İzmir İl Başkanlığı olarak, örgütün tüm kademeleri ile tespit edilen sorunları ilgili kurullara aktardıklarını ve çözüm için birlikte çalıştıklarını, bu işbirliğinin de, İzmirliye hizmet olarak döndüğünü de ifade etti.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.