Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes’in yeni Web sitesi

Menderes’in yeni Web sitesi

Menderes Belediyesi tarafından yenilenen internet sitesi www.menderes.bel.tr faaliyete girdi. Kolay ve anlaşılır site klasik kamu kurumu web sitesi anlayışından uzak görünümüyle dikkat çekiyor.

  • Ege Postası
  • 20.01.2016 - 10:58
Menderes Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü’nün Tek Tuşla Menderes projesi kapsamına hazırladığı kurumsal internet sitesi yeni yüzüyle devreye girdi. www.menderes.bel.tr, tasarımıyla dikkat çekiyor. Kurumsal web sitesi, kolay ve anlaşılır olmanın yanı sıra klasik kamu kurumu web sitesi anlayışından uzak, yenilikçi ve kullanıcı dostu ara yüzüyle hizmet veriyor.  Site, sadece belediyeyi anlatan bilgileri değil, ilçenin tanıtımıyla ilgili bilgileri de bünyesinde barındırıyor.

E-Belediye
Kente ilişkin verilerin güncel teknolojiye dayalı bilişim teknolojileri destekli çalışmalarla yönetilerek bu verilerden kent ve toplum yararına çeşitli bilgiler üretilmesi ve etkin bir biçimde vatandaşın hizmetine sunulmasını sağlayan e-belediye sistemi de web sitesi içerisinde faaliyete girdi. Türkiye çapında 200’den fazla belediyenin online hizmetleri incelenerek hazırlanan e-belediye de istek ve şikayetler ile nöbetçi eczane bilgilerine ulaşılabilirken, vatandaşlar online ödeme, online imar durumu bilgileri, evrak takibi, imar ve şehircilik hizmetleri, başvuru hizmetleri ve bilgilendirme hizmetlerinden yeni web sitesinden rahatlıkla yararlanılabiliyor. Ayrıca kent rehberi ile ilçe hakkında detaylı bilgiye de ulaşım sağlanıyor.



İzmir’de ilk ve tek
Sistem kapsamında İzmir’de ilk ve tek olan harita tabanlı istek şikayet sistemi hayata geçirildi. Sistem ile vatandaşlar taleplerini harita üzerinden konum belirterek aktarabiliyor. Uygulama ile vatandaşın istek ve şikayetlerine daha hızlı geri dönüş sağlanıyor.  

Evrak takip sistemi
Yazılı veya online ortamda iletilen tüm talepler konumsal bilgisi ile ortak veri tabanında toplanıyor. Vatandaşlar tüm taleplerini anlık olarak web sitesinden takibini sağlayabiliyor.

Posta bekleme derdine son
Belediyeye yazılı veya web sitesinden yapılan her türlü başvurunun cevabı, vatandaşın isteği doğrultusunda elektronik imzalı olarak kişisel mail adresine de gönderilebiliyor. İzmir’de ilk ve tek olan uygulamayla posta bekleme derdi de sona ermiş oluyor.

İnteraktif imar durum
E-imar ile vatandaşa bilginin doğrudan sunulduğu şeffaf belediyecilik anlayışı da gerçekleştiriliyor. İmar konusuyla alakalı istenen her bilgi anında haritalı şekilde vatandaşa sunuluyor.  Uygulama ile imar durumu belgelerine ada, parsel veya adres bilgilerinden ulaşım sağlanıyor. Güncel plan kararları, plan notları ve kısıtlama kararlarına erişim de uygulama sayesinde vatandaşa sunuluyor.

Hizmetlere kolay ve rahat ulaşım
Yeni web sitesi ile ilçenin fark yaratacağını kaydeden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ İlçemizin gelişimi adına her alanda en iyi işlere imza atıyoruz. Çalışmalarımızda şüphesiz çağın gerektirdiği şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Bu kapsamda da teknolojiyi de en iyi şekilde kullanıyoruz.  Yapmış olduğumuz yeni web sitemiz ile vatandaşlarımıza kolay ve anlaşılır bir hizmeti sunmayı hedefledik. Klasik kamu kurumu web sitesi anlayışından uzak, yeni ve herkesin rahatlıkla kullanabileceği bir web sitesini uygulamaya koyduk.  Bu yenilik ile artık online ortamda Menderes ve belediyemizin hizmetlerine ulaşım rahatlıkla sağlanıyor” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.