Dolar 34,2519
%0.04
Euro 37,6058
%-0.07
Altın 2.925,550
%0.14
Bist-100 9.162,00
%0.58

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes’te öğrencilere motivasyon eğitimi

Menderes’te öğrencilere motivasyon eğitimi

Menderes Belediyesi tarafından uygulamaya konan MEGEM’de eğitim gören öğrencilere motivasyon konferansı verildi.

  • Ege Postası
  • 02.01.2016 - 10:58
Menderes Belediyesi tarafından Menderes Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (MEGEM)’de eğitim gören öğrenciler için motivasyon konferansı düzenlendi. 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleşecek Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı ikinci oturumuna girecek öğrenciler için düzenlenen etkinlikte Koray Varol Akademi’nin Kurucusu, Eğitim Koçu ve Yayıncı Koray Varol öğrencilerle bir araya geldi. İki ayrı oturum halinde gerçekleşen konferanslar ile 800 öğrenciye; TEOG sınavlarına doğru bir sistemle hazırlanılması, özgüven ve motivasyonlarının arttırılması, özellikle de ergenlikle iç içe geçen bu dönemde çocukların kendilerini sınava nasıl hazır hissetmeleri gerektiği gibi noktalarda bilgilendirme yapıldı.



Etkinliklerimiz sürecek
Konferans öncesi konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ MEGEM’i kurarken amacımız ilçemizde yaşayan çocuklarımızın eğitim hayatına katkı sağlayarak, başarılı bireyler olmalarını sağlamaktı. Bu amaç doğrultusunda da farklı çalışmaları hayata geçiriyoruz. Eğitmen Koray Varol ile öğrenci kardeşlerimizi de bir araya getirdiğimi etkinliğimizde bu çalışmalarımızdan birisi. Öğrenci kardeşlerimiz için bu tür etkinliklerimizi devam ettireceğiz” dedi.

Başarı için kilit tüyolar verdi
Peş peşe iki konferansa gerçekleştiren Eğitim Koçu Koray, motivasyonun başarıdaki en büyük etken olduğunu belirterek, “ Sınavda başarılı olabilmenin en önemli 3 unsuru özgüven, motivasyon ve odaklanmadır. Öğrenciler, istedikleri ve kendilerine güvendikleri takdirde çok çalışarak hayal ettikleri hedefe ulaşabilirler. Neticede her öğrenci başarıyı ister. Fakat dönem dönem korkar ve çekinebilir. Bu noktalarda ailelerin öğrenciyi motive etmesi ve desteklemesi önemlidir. Öğrencinin belli bir disiplin içinde olması, yapmaya çalışması, anlamlı ders çalışması gibi noktalarda program yapılması başarıyı destekler. Başarı; öğrencinin ben bunu yaparım diyebilmesi, odaklanması ve ailenin bu konuda ona inanmasıyla ilgilidir. Odaklanma, yapma isteğiyle ve başarma talebiyle daha da anlamlı hale gelir” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.