Dolar 34,0801
%0.19
Euro 38,0749
%0.05
Altın 2.841,860
%0.44
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen'de AK Parti ve CHP arasında tansiyon yükseldi

Menemen'de AK Parti ve CHP arasında tansiyon yükseldi

Menemen Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısına Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'ın katılmaması üzerine CHP Grup Başkan Vekili Necati Başar Eryılmaz, “Başkanımız seçildi, Avrupa turuna çıktı. Sonra geldi, Kabe'ye gitti. Allah günahlarını affetsin. Ardından Kıbrıs’a gitti. Sonrasında yine Avrupa’ya gitti. Bir türlü meclisin yolunu bulup meclise gelemedi. Çok rica ediyoruz, artık başkanımızı mecliste görmek istiyoruz, bir sağlık problemi yoksa. Varsa da öğrenmek istiyoruz. 157 gün oldu, başkan ortalıkta yok" ifadelerini kullandı.  AK Parti Grup Sözcüsü Dilaver Kişili ise,, Eryılmaz'a yanıt olarak, “Başkan burada; bir yere gittiği yok. Çevre Şehircilik Bakanımız burada, onunla görüşüyor" dedi.

  • Ege Postası
  • 04.09.2024 - 19:21
  • Güncelleme: 04.09.2024 - 20:59

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Menemen Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı Başkan Vekili Feyzullah Ergin idaresinde gerçekleştirildi. 

PEHLİVAN'A YETKİ 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yatırım teşviklerinden yararlanılması amacıyla belgenin alınabilmesi için Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’a yetki verildi.

CHP'NİN SORU ÖNERGELERİNE RET!

CHP grubu, belediyenin SGK borcuna, taşınmazlar üzerinde kaç adet haciz olduğuna, kaç adet taşınmazın satışının yapıladığına, istihdam edilen personel sayısına, işten çıkarılan işçilerin işe iadeleri ve tazminatlarına ilişkin soru önergesi verdi.  

Başkan Vekili Ergin soru önergeleri üzerine," Bu soru önergesini belediyeye yazıp yanıt alabiliriz. Meclisi ilgilendiren bir konu olmadığını düşünüyorum" dedi. 
CHP Grup Başkan Vekili Necati Başar Eryılmaz ise, "Biz öğrenebilseydik bunları soru önergesi olarak vermezdik. Önergelerin okunmasını talep ediyoruz. Başkanlık makaına veriyoruz" diye konuştu. 
 CHP grubu tarafından verilen 10 adet soru önergesinin hepsi oy çokluğu ile reddedilerek gündeme dahi alınmadı.  

"DURAN PROJE YOK"

Durdurulmuş belediye projelerine ilişkin gelen soru önergesi hakkında söz alan MHP Grup Sözcüsü Bahadır İnanlı, " Başlayıp da duran hiçbir proje yok. Bununla gili yine bir takım sorular sormuştu ve başkan cevabını vermişti. Bir tane projede ihadeleyi alan firmanın konkordato ilan etmesi sonucunda durma söz konusuydu. Yeniden ihale aşaması olacak. Bunun dışında projelerimiz devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

"GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMEZ"

CHP Grup Başkan Vekili Necati Başar Eryılmaz, " Belediye arsalarını belediye müteahhitleri alacğaına karşılık alıyor. Aksamaların sebebi bu mu? Hemen gelip alacaklar arsaları alıyor gibi. Madem paramız var neden alacaklı şirketler arsaları alıyor? Bugünü kurtaralım da sonra ne olursa olsun algısı var. Görünen köy kılavuz istemez" ifadelerini kullandı. 

"AKLIMIZLA DALGA GEÇMEYİN"

CHP'li Meclis Üyesi Uygar Kanmış ise, "Bozalan'da düğün salonu yapılıyor, yarın gidip baksın kaç aydır durdu? Çukurköy'deki mesire alanına kaç aydır çivi çakılmıyor. Uğur Mumcu
'da başlyan park enden bitmedi? Asarlık ve Koyundere'ye taziye evi yapıyoruz diye müjde vermiştiniz. Burası da duruyor. Aklımızla dalga geçmeyin. Vatandaşlar bunları görüyor" dedi. 

"İMAR İŞİ ÇIĞRINDAN ÇIKTI"

Usulsüz imar verildiğini ileri süren CHP Grup Başkan Vekili Eryılmaz, " Belediye olarak elimizi taşın altına koymalıyız. Bu iş çığrından çıkıyor. Merkezde bir kaç tane örnek var. Bu örnekler Menemen'in yüz karası. Bu Menemen'in sorunu, parti ayrımı yapmayalım ve çözelim. Birileri bu işten para kaznıyor, birileri de bu işin şakşakçılığını yaoıyor. Her tarafta yoğunluk artışı var. İlçenin merkezinde imar alanları yetmiyorsa yeni imar alanları açalım" diye tepki gösterdi. 

"İLÇENİN YÜZ KARASI" 

Gündem dışı söz alan CHP'li Eryılmaz, "Belediyemizin yaptığı çömlek fuarı için emeği geçenlere teşekkürlerimizi iletiyoruz.. Hizmetler yarım diyoruz. Yaarım dememizin nedenleri var. Bir tramvay alınmıştı, Lise yolunda gidip gelecekti. Bu tramvay nerede? Tramvay, Tariş’te toz toprak içinde duruyor. O tramvay neden orada o halde? Para verilen bir araç orada çürümeye terk edilmiş. Bu tramvay ile ilgilensin bir arkadaş. O tramvay tepe restauranta gidebilir. Köprüden geçerken sağa dooğru bakın. Sulama kanalından geçerken çok para harcadığımız yere bir bakın. Işıklandırdık, para harcadık. Artık o kanal bir temizlensin. Eskiden ilçemizin  bir çöplük alanı vardı, orada yakılırdı. Şimdi 5-6 yerde çöp yakma alanı oluşturulmuş. Neresi yakında belediye elemanları yakıyor, kablo toplayanlar da yakıyor. Bunların önüne geçmek lazım. Çevredeki tahribat bizi etkiliyor. Biz bir tarım kentiyiz. Bu durum ilçemizin yüz karası. Çevre felaketini daha da büyütmeyelim. Oralara çöp dökülmesini önleyelim. Çanakkale asfaltında bir sorun var. Yanıkköy kavşağından sonraki bölümde yeşil alan orta refüj çalışması için otlar keselim dedik. Bir taraf temizlendi ancak öteki tarafı kurtarılmış bölge gibi olduğu halde bırakıldı. Orada ne otlar temizlendi, ne zakkumların dibi temizlendi. Esnafa gidiyoruz, 750 milyon alacağı olduğunu söylüyor. Çiçekçi 1 milyon lira alacağını öylüyor. Çiçekçiye 1 milyon lira borç olur mu?" dedi. 

BAŞKAN 157 GÜNDÜR GELMEDİ! 

 Pehlivan'ı mecliste görmek istediğini vurgulayan Eryılmaz, "Başkanımız seçildi, Avrupa turuna çıktı. Sonra geldi, Kabe'ye gitti. Allah günahlarını affetsin. Ardından Kıbrıs’a gitti. Sonrasında yine Avrupa’ya gitti. Bir türlü meclisin yolunu bulup meclise gelemedi. Çok rica ediyoruz, artık başkanımızı mecliste görmek istiyoruz, bir sağlık problemi yoksa. Varsa da öğrenmek istiyoruz. 157 gün oldu, başkan ortalıkta yok" ifadelerini kullandı. 

CHP'li meclis üyelerinin söz almak istemesi üzerine Başkan Vekili Ergin, büyükşehir'de gündem dışı söz kısıtlaması yapılmadığını iddia etti. 

"BELEDİYE SATMADAN AYAKTA DURAMIYOR MU?"

CHP'li Meclis Üyesi Ali Evgi ise konuşmasında, "Belediye seçiminden önce sürekli güçlü ve ayakları yere sağlam basan belediyeden bahsediliyordu. Geldiğimiz noktada görüyoruz ki, satmadan hareket edilmiyor. Esnaf alacaklarını alamıyor. Büyük şirket olmadıkları için gelip arsa da alamıyorlar. Menemen Belediyesi bu durumda. Aydın Pehlivan'ın 'bizim iş ile aramıza kimse giremedi, işçilerimizin ikramiyeleri ödendi. Delikli kuruş alacağı yoktur" demişti. Aydın Pehlivan'ın işçilerle arasına kimse girmedi. İşçilerimizle devam edeceğini söyledi ancak işten çıkarılanlar oldu. Seçimden sonra maaşlar aksamaya başladı. Seçim öncesi maaşlarını 30 bin TL alan personelin maaşları 23 bin TL'ye düştü. Hamile arkadaşlarımız, doğum izninde olan arkadaşlarımız çıkarıldı" dedi. 

"ŞOVA DÖNÜŞTÜRÜYORSUNUZ"

CHP'li Şenol Öğütlü'nün genel siyaset üzerine konuşmasına tepki gösteren AK Parti Grup Başkan Vekili Dilaver Kişili, " Şenol Bey söz alana kadar CHP’li arkadaşlarımız dilek ve temennilerini, sorunlarını dile getirdiler. Hiçbirimizin müdahale etmesi durumu olmadı. Ta ki Şenol bey genel siyaset yapana kadar! Burası Menemen meclisi. Sizin konuşmanıza kadar müdahil olmadım. Ancak burası genel siyaset yapılaak yer değil. O metin size aitse, sosyal medya hesaplarınızda, basın yoluyla paylaşın. Ancak burası Menemen Belediyesi... Buradan iktidarı aşağılayan bir dille, meclisi ilgilendirmeyen uzunca bir metin okuyup kimseyi meşgul edemezsiniz.  O zaman karar alalım, dilek ve temenniler canlı yayından çıkarılsın, çünkü şova dönüştürüyorsunuz" ifadelerine yer verdi. 

"AYDIN PEHLİVAN BURADA!"

CHP grubunun 'Aydın Pehlivan nerede?' sorusuna yanıt veren Kişili, "Belediye Başkanımız Aydın Pehlivan’la ilgili sözlere gelince. Başkanımız bir yere gittiği  yok. Belediye başkanımız burada. Başkanlık sadece divan yönetmek değil. Çevre ve Şehircilik Bakanımız burada, onunla görüşüyor. Ben de Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı beş defa görmedim. Sorgulayabilirsiniz bunu ama kişiselleştirmenin mantığı yok. Kişisel saldırıya çevirirseniz, yerelden çıkarıp genel siyasete çevirirseniz, biz de kişisel saldırıya çeviririz. Karar alalım dilek temennilerde canlıyı keselim. Çünkü şova dönüşüyor" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.