Dolar 34,0486
%0.21
Euro 37,6271
%-0.12
Altın 2.731,060
%0.1
Bist-100 9.700,00
%-0.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Merkel, gençliğinde komünistlere yakınmış

Merkel, gençliğinde komünistlere yakınmış

Almanya’da piyasaya yeni çıkan bir kitap Başbakan Angela Merkel’in Doğu Almanya hayatıyla ilgili ilginç ayrıntılara yer verdi. Kitapda; Doğu Almanya kökenli Alman başbakanın gençliğinde dönemin komünist yönetimine yakın durduğu iddia...

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 14:40
Almanya’da piyasaya yeni çıkan bir kitap Başbakan Angela Merkel’in Doğu Almanya hayatıyla ilgili ilginç ayrıntılara yer verdi. Kitapda; Doğu Almanya kökenli Alman başbakanın gençliğinde dönemin komünist yönetimine yakın durduğu iddia edildi.

‘Angela M.’nin İlk Hayatı’ başlığını taşıyan kitap, Bild gazetesi redaktörlerinden Ralf Georg Reuth ve Welt redaktörü Günther Lachmann’ın imzasını taşıyor.

Yazarlar, Merkel’in gençlik yıllarında Doğu Almanya’da (DDR) hakim olan komünist rejime şimdiye kadar bilinenden daha yakın olduğunu ve bazı kurumlarında görev yaptığını öne sürüyorlar.

KOMÜNİST REJİME DAHA YAKINDI

Kitapta; Merkel’in 1981 yılında FDJ’nin Ajitasyon ve Propoganda Sekreterliğini yaptığı öncesinde de DDR Bilimler Akademisi’nde komünist yönetime yakın çalışmalarda bulunduğu ifade ediliyor.

Kitap, ayrıca Merkel ‘reformcu komünist’ olarak tanımlanırken, Alman başbakanının siyasete duvarın yıkılmasından hemen önce 1989 yılında Hıristiyan Demokrat Parti’ye geçişiyle başlamadığını, siyasi faaliyetlerinin daha öncesine dayandığını iddia etti.

Merkel’in bazı siyasi faaliyetlerini özgeçmişinde gizlediği anlatılırken, şahitlerin daha sonra kitabın yazarlarına verdikleri mülakatlarda bunların ortaya çıktığına işaret ediliyor.

MERKEL SİYASETTE NEDEN HIZLI YÜKSELDİ'

Söz konusu kitap diğer yandan, Merkel’in hızlı bir şekilde siyasette yükselmesine ve Berlin Duvarı’nın 1989′da yıkılmasından sadece 15 ay sonra bakan olmasının perde arkasına da ışık tutuyor.

“Neden böyle bir şey oldu bilmiyoruz ama Merkel’i kollayanların varlığı kesin.” diyen yazarlar, Şansölye’nin siyasete “birilerinin telkiniyle” girdiğini kaydediyor. Kitapda Merkel’i siyasete “ısındıran” isimlerden de bahsediliyor.

Kitabın yazarları Reuth ve Lachmann, eserlerini kaleme alırken Başbakan Angela Merkel’e de ulaşmaya çalıştıklarını ancak Merkel’in bu teklife sıcak bakmadığını kaydettiler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.