Dolar 34,1732
%0.11
Euro 38,2081
%-0.1
Altın 2.934,140
%0.03
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Merkez takipte!

Merkez takipte!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hizmet araçlarının verimli kullanılması için başlattığı “Araç Takip Sistemi”ne 300 hizmet aracını daha ekledi. 2009’dan bu yana uygulanan sistem sayesinde, yakıttan fazla mesaiye kadar çok sayıda alanda tasarruf sağlanırken kazaların ve sürücü hatalarının da önüne geçildi.

  • Ege Postası
  • 09.04.2013 - 09:10
İZMİR -İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2009 yılında çıktığı Araç Takip Sistemi ihalesiyle, ilk etapta 400 acil müdahale ve kurtarma ile hizmet aracına uydudan konum bilgisi aktaran GPS cihazı ile GSM hattı bulunan “kit”ler yerleştirildi. Aynı zamanda özellikle acil kurtarma ve müdahale araçlarına navigasyon cihazı da takılarak adres bulmaları kolaylaştırıldı. Sistemin başarılı işlemesinin ardından yeniden ihaleye çıkan Büyükşehir Belediyesi, 300 hizmet aracına daha GPS cihazı taktı. Araçların maksimum fayda sağlayacak şekilde kullanılması için geliştirilen sistemin, aynı zamandan şoförler üzerinde de otokontrol oluşturduğu bildirildi.

Her alanda tasarruf
Araçların takip edilmesi ve yönetilmesine imkan veren sistem, aynı zamanda saniye saniye kullanım istatistiklerini de tutuyor. Harita üzerinde izlenen aracın kullanım istatistikleri de rapor halinde birim müdürlerine gönderiliyor. Birim müdürleri, dünyanın neresinde olursa olsun, görmek istediği aracın yerini internet üzerinden kontrol edebiliyor. Sistem sayesinde, araç hızlarının izlenmesi nedeniyle sürücüden kaynaklanan trafik kazaları azalırken, gereğinden uzun molalar, aşırı rölanti süresi, çalışma bölgesi ihlalleri ve rota ihlallerinin önüne geçiliyor. Fazla mesailerin ve buna bağlı ek giderlerin kontrolünü sağlayan sistemle aynı zamanda yakıt tasarrufu da sağlanıyor.

Kullanım istatistikleri tutuluyor
İzleme, raporlama, programlama ve yönetim işlemleri gerçekleştirilebildiği İzmir Büyükşehir Belediyesi Araç Takip Sistemi; araçlara takılan GPS teknolojisi sayesinden uydudan elde edilen anlık konum bilgisi, yine kitlere yerleştirilen GSM hatları sayesinde merkeze iletiliyor. Merkeze iletilen veriler, dijital harita üzerine yansıtılarak araçlara ait konum bilgileri görselleştiriliyor. Her araca ve sürücüye ait kullanım istatistikleri rapor halinde tutulduğu sistemde, istenilen bir tarihe göre veya anlık sorgulama yapılabiliyor.

Kendi haritasını kullanıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, internet üzerinden sunulan özel şirketlere ait harita servislerini kullanmak yerine sürekli güncel kalmasını sağladığı kendi haritasını kullanarak Araç Takip Sistemi’ni kurdu. Bu sayede kurum dışından sağlanan haritaların güncel olmaması nedeniyle acil müdahale ve kurtarma araçlarının yaşadığı sorunların da önüne geçildi. 21 ilçede görevli Büyükşehir Belediyesi personeli, sürekli girdikleri yeni verilerlerle haritanın güncel kalmasını sağlıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.