Dolar 34,2243
%-0.06
Euro 37,4695
%-0.45
Altın 2.870,940
%-0.55
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Merkez’den döviz oynaklığına ’kısa süreli ek parasal sıkılaştırma’ önlemi

Merkez’den döviz oynaklığına ’kısa süreli ek parasal sıkılaştırma’ önlemi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), dövizde görülen aşırı oynamalara karşı ’kısa süreli ek parasal sıkılaştırma’ya gideceğini bildirdi.TCMB’den konu ile ilgili yapılan açıklamada son bir ayda iç ve dış gelişmeler nedeniyle...

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 10:28
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), dövizde görülen aşırı oynamalara karşı ’kısa süreli ek parasal sıkılaştırma’ya gideceğini bildirdi.


TCMB’den konu ile ilgili yapılan açıklamada son bir ayda iç ve dış gelişmeler nedeniyle dövizde sert dalgalanmalar olduğuna işaret edilerken, şu ifadelere yer verildi:

“Aşırı oynaklığın fiyat istikrarı ve finansal istikrarına olası etkilerini gidermek amacıyla gerekli görülen günlerde kısa süreli ek parasal sıkılaştırma uygulamalarının başlatılmasına karar verilmiştir. Ek parasal sıkılaştırma asıl olarak açık piyasa işlemleri yoluyla mümkün olacaktır. Politika faizinden yapılan fonlama miktarı geçici bir süre için azaltılarak normal günler için ilan edilen alt sınırın altına düşürülebilecektir. Gerekli görülmesi halinde bu işlemleri destekleyici yönde, sterilize edilmemiş (etkili) gün içi döviz satım ihalelerinin veya doğrudan müdahalelerin kullanılması da söz konusu olabilecektir.
Ek parasal sıkılaştırmanın güçlü, etkili ve geçici olması esastır. Uygulamanın süresi döviz piyasasındaki oynaklığın seyrine bağlı olarak değişebilecektir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.