Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mersin'de Peygamberimiz'in (sav) hayatını okuma yarışmasına 55 bin kişi katıldı

Mersin'de Peygamberimiz'in (sav) hayatını okuma yarışmasına 55 bin kişi katıldı

Mersin Eğitim Gönüllüleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin (MEDER), Mersin Valiliği işbirliğiyle 'Herkes O'nu Okuyor' sloganı ile düzenlediği Hz. Peygamber'in (sas) hayatını okuma yarışmasına 55 bin kişi katıldı. 11 ile 60 yaş...

  • Ege Postası
  • 21.04.2013 - 15:04
Mersin Eğitim Gönüllüleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin (MEDER), Mersin Valiliği işbirliğiyle 'Herkes O'nu Okuyor' sloganı ile düzenlediği Hz. Peygamber'in (sas) hayatını okuma yarışmasına 55 bin kişi katıldı. 11 ile 60 yaş arasında 55 bin kişinin katıldığı sınava vatandaşlar ve öğrencileri büyük ilgi gösterdi. 63 okulda yapılan yarışmanın 'yetişkinler kategorisi'ndeki birincisine otomobili, 30 Nisan'da Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda düzenlenecek törenle verilecek.

İlköğretim okullarının, Rahime Kaya'nın 'Efendiler Efendisi Hazreti Muhammed (sav)', liselilerin, Reşit Haylamaz'ın 'Efendimiz', üniversite öğrencileri ve yetişkinlerin ise 'Sonsuz Nur' adlı kitabından girdikleri sınava katılanlar 90 dakikada 80 soruyu çözmek için ter döktü. 10 görme engelli ise gözetmen eşliğinde sınavını gerçekleştirdi. Sınava katılan görme engelli Sabiha Öztunç, sınava e-kitap olarak bilgisayardan çalıştığını söyledi. Görme engelliler için özel ekran okuyucu programların bulunduğunu ifade eden Öztunç, "Kitabı bilgisayardan okutarak hazırlandım. Benim için biraz zor oldu ama elimden geldiğince çalıştım. Zaten Peygamberimiz'in (sas) hayatı ile ilgili biraz bilgim var idi. Onun bayağı bir yararı oldu. Peygamberimizin (sas) baştan sonra muhataplarını ve sahabeleri öğrendim." diye konuştu.

Sınavının iyi geçtiğini anlatan Öztunç, "Okuyucu eşliğinde sınav oldum. Okuyucu arkadaş verdiler. Okuyucu soruları okudu ve benim söylediğim şıkları işaretledi." dedi. Sınava katılan ögrenciler ise en büyük ödülün Peygamberimizin (sas) hayatını öğrenmek olduğunu dile getirdi.

MEDER Başkanı Ali Yazgan ise yarışmayı 63 gün önce başlattıklarını hatırlattı. 63 okulda da sınav yaptıklarını anlatan Yazgan, şunları söyledi: "Toplam 55 binin üzerinde bir katılımcımız oldu. Konu, Efendimiz (sas) olunca insanların teveccühü de çok fazla oldu. Biz bu kadar teveccühü beklemiyorduk. Bu kadar ilgi sonrası arkadaşlarla çalışmalarımızı bu başvurudan sonra buna göre düzenledik. 30 Nisan'da da ödül törenimiz var. Toplam 571 ödül vereceğiz, yetişkinler kategorisinin birincisine araba ödülümüz var."




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.