Dolar 34,1707
%0.02
Euro 38,2925
%0.33
Altın 2.912,630
%-0.26
Bist-100 9.667,00
%-1.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Metroya doping, Tramvaya start!

Metroya doping, Tramvaya start!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin merakla beklenen tramvay projeleri resmen yola çıkıyor. Karşıyaka ve Konak tramvay hattı olmak üzere iki ayrı projesi için çalışmalarına başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, uluslar arası finans kurumları ile yürüttüğü kaynak arayışı görüşmelerinin sona gelmesi ile birlikte ihaleye çıkmaya hazırlanıyor. 26 Şubat’ta çıkacağı ihale ile tramvay vagonları satın alacak ve hattın yapımı için resmen ilk kazmayı vuracak olan Büyükşehir Belediyesi, Mart ayına kadar açılacağı duyurulan metro istasyonlarındaki yolcu artışına da 15 Ocak’ta 10 metro vagonu alarak çözüm getirecek.

  • Ege Postası
  • 31.12.2013 - 16:10

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Ulaşım Master Planı kapsamında yapılması öngörülen yeni ulaşım hatları ve güzergahlarının yapım çalışmalarına hızla devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçyol-Üçkuyular metro hattında kalan istasyonların açılması ile birlikte tramvay projesinin de yapım çalışmalarına başlamaya hazırlanıyor. İki ayrı hat üzerinde hizmet verecek tramvay için, vagon alımı ve yapım çalışmaları için ihaleye çıkma kararı alan Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında projenin startını veriyor.

 

20 KİLOMETRELİK TRAMVAY HATTI İNŞA EDİLECEK

Metronun ardından İzmir raylı sistem ağını genişletmek için kolları sıvayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplam 20 kilometre tramvay yaparak kent içi toplu taşımaya nefes aldıracak. 19 duraktan oluşan ve 12,6 kilometre uzunluğundaki Konak Tramvay Hattı ile, 16 durak yapılması öngörülen 9,7 kilometrelik Karşıyaka Tramvay Hattı için resmen düğmeye basıldı. Büyükşehir Belediyesi, 26 Şubat 2014’te “Üçü bir arada” ihale yaparak, hattın yapım işlemine start verecek ve vagon ve yedek parça alımlarını gerçekleştirecek.

 

YAPIM VE VAGON TEMİNİ İÇİN TEK İHALE YAPILACAK

İki ayrı tramvay hattı için gerekli projeleri hazırlayan ve kredi görüşmelerini de büyük oranda tamamlayarak maddi kaynak arayışını sonuçlandıran Büyükşehir Belediyesi, iki hattın yapım işini aynı anda başlatacak. 26 Şubat tarihinde çıkılacak olan ihalede, belediye yönetimi hat üzerinde çalışacak toplam 38 araç için de gelen teklifleri değerlendirecek. İzmirlileri nostaljik tramvay ile yeniden buluşturacak olan projenin yapımının iki senede tamamlanacağı öğrenilirken, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ve Karşıyaka Sahil Bulvarı’nda İZELMAN’a ait açık otoparklarda kısmen daraltılmaya gidilecek. Diğer yandan, tramvay projesi için Barselona modeli üzerinde duran Büyükşehir Belediyesi, hat için uzun süren incelemeleri sonrasında Gaziantep’teki tramvay projesini uygulamaya karar vermişti.

 

METROYA YENİ VAGONLAR GELİYOR

Tramvaydaki bu gelişmelerin yanı sıra, Üçyol-Üçkuyular metro hattında sona gelen Büyükşehir, açılacak olan üç yeni istasyon ile birlikte artacak yolcu yoğunluğunu da hesaba katarak vagon alımına karar verdi. 5 vagonlu 2 set araç olmak üzere toplamda 10 vagon alacak olan belediye, Mart ayında açılması planlanan metro istasyonlarında kullanacağı vagonların temini için 15 Ocak 2014’te alım ihalesi gerçekleştirecek. İhaleyi kazanan yüklenici firma ile sözleşme imzalanmasını takiben 240 gün içerisinde vagonlar da teslim edilecek. Büyükşehir Belediyesi, hafif raylı sisteme alınacak araçların 2014 yılının sonuna kadar metro filosuna katılması ile birlikte artan yolcu yoğunluğunu da sübvanse etmiş olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.