Dolar 34,0135
%-0.02
Euro 37,8574
%-0.02
Altın 2.826,990
%0.07
Bist-100 9.577,00
%-1.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Milli Savunma Bakanlığı'nda güvenlik toplantısı

Milli Savunma Bakanlığı'nda güvenlik toplantısı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak bugün sabah Milli Savunma Bakanlığı'nda bir araya geldi.

  • Ege Postası
  • 04.10.2023 - 17:20
  • Güncelleme: 04.10.2023 - 22:35

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ile bugün sabah Milli Savunma Bakanlığı'nda görüştü. Toplantıya ilişkin birkaç kare fotoğraf Bakanlık'ın internet sitesinden paylaşıldı.

BAKAN YAŞAR GÜLER: AZİM VE KARARLILIKLA TERÖRLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR"

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TBMM'nin yeni yasama yılının başladığı 1 Ekim Pazar günü İçişleri Bakanlığı'nın önünde gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Terörle mücadelenin artan bir şiddetle devam edeceğini vurgulayan Bakan Yaşar Güler şunları söyledi:

"Malumunuz olduğu üzere, pazar günü İçişleri Bakanlığımızın önünde başarısız bir terör saldırısı oldu. Kahraman polislerimiz bu girişime anında karşılık vererek 2 teröristi de etkisiz hâle getirdi. Bu vesileyle, yaralanan kahraman polislerimize acil şifalar diliyor, tüm İçişleri Bakanlığı camiamıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Ayrıca hain teröristlerce Kayseri’de şehit edilen Mikail Bozlağan kardeşimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır, asil milletimize başsağlığı diliyorum.

"TERÖR KARŞISINDAKİ TUTUMUMUZ, İLK GÜNDEN BERİ DEĞİŞMEDEN AYNI ESASLARLA DEVAM EDİYOR"

Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bizim terör karşısındaki tutumumuz, ilk günden beri değişmeden aynı esaslarla devam ediyor. İlgili birimlerimizin yaptığı çalışmalar sonucunda 2 teröristin PKK/KCK, PYD/YPG üyesi oldukları ve Suriye’den gelerek bu eylemi yaptıkları tespit edildi.
Öncelikle Suriye ve Irak’ta PKK/KCK, PYD/YPG’nin tüm tesis ve faaliyetlerinin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da meşru hedefimiz olacağının herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. Eli kanlı teröristler, bu coğrafyadan yok olup gidinceye kadar, artan bir şiddetle, azim ve kararlılıkla terörle mücadelemiz devam edecektir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.