Dolar 34,2616
%0.06
Euro 37,6024
%-0.08
Altın 2.926,670
%0.17
Bist-100 9.159,00
%0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Minik öğrenciler sahnede devleşti

Minik öğrenciler sahnede devleşti

Bornova’da 9’uncusu düzenlenen Okul Öncesi Eğitim Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen şenlikte, ilçedeki okulların minik öğrencileri sahnedeki performansları ile göz kamaştırdı

  • Ege Postası
  • 14.06.2013 - 09:50
İZMİR - Büyük Park içerisindeki Bornova Belediyesi Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu’ndaki etkinlikte çocuklarla ile onları izlemeye gelen anne ve babalarının heyecanına Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Çakıral da ortak oldu.

Çakıral, gösteriler öncesi yaptığı konuşmada okul öncesi eğitim önemi ve gerekliliğine dikkat çekerken, ‘‘Her zaman yanımızda ve en büyük destekçimiz’’ dediği Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’a teşekkür etti.
Yasalar gereği sorumluluk alanlarında olmasa da ilçedeki okulların özellikle badana boya gibi fiziki ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Başkan Sındır da okul öncesi eğitimin önemine şu sözlerle dikkat çekti: ‘‘Bir birey ömrü boyunca aldığı bilgilerin yüzde 70’ini yaşamının ilk 60 ayında yani 5 yaşına kadar öğreniyor. Bilimsel olarak kanıtlanan bu durum okul öncesi eğitim ne derece önemli açık bir şekilde ortaya koyuyor’’

Konuşmaların ardından ana sınıfı öğrencileri, Zeybek, Halay, Kafkas gibi halk oyunları gösterileri ile Latin danslarından oluşan gösterilerini heyecanla sundu. Sahneye Kızılderili kıyafetleri ile çıkan ve doğanın korumasıyla ilgili mesajlar veren ekibin şovu ilgiyle izlendi. Yaklaşık iki süren şenliğin finali de muhteşem oldu. Sahnede toplanan çocuklar ‘‘Bütün dünya buna inansa, hayat bayram olsa’’ şarkısı hep bir ağızdan söyledi. Onlara, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Çakıral ve öğretmenleri eşlik etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.