Dolar 34,1814
%0.13
Euro 38,0889
%-0.41
Altın 2.929,220
%-0.14
Bist-100 9.815,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mısır'daki katliamı protesto ettiler

Mısır'daki katliamı protesto ettiler

Mısır'da darbecilerin, darbe karşıtlarına yaptığı katliam ülke genelinde protesto ediliyor. Bursa'da toplanan kalabalık, attıkları sloganlarla Mısır'daki darbecilere tepki gösterdi.    Orhangazi Parkı'nda toplanan sivil...

  • Ege Postası
  • 14.08.2013 - 16:26
Mısır'da darbecilerin, darbe karşıtlarına yaptığı katliam ülke genelinde protesto ediliyor. Bursa'da toplanan kalabalık, attıkları sloganlarla Mısır'daki darbecilere tepki gösterdi.

    Orhangazi Parkı'nda toplanan sivil toplum kuruluşları, Mısır'daki katliama tepki gösterdi. Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, Mısır'daki gelişmelere tepki için düzenledikleri eylemde ses düzeni için elektrik vermeyen esnafa tepki gösterdi.

    İnsani Hak ve Hürriyetleri (İHH) Yardım Vakfı Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan da Müslümanları birlik olmaya davet etti. Kaptan, "Mısır'daki kardeşlerimizin içerisinde bulunduğu durum kendi özellerinde yaşadıkları bir imtihan değil, vicdan sahibi tüm insanlığı ilgilendiren bir imtihandır. En yakından bizi Türkiyeli Müslümanları ilgilendiren bu hassas durum karşısında tepkilerimizi sürdürmeye devam edeceğiz ve Mısırlı Müslümanların yanında olduğumuzu, yalnız ve terk edilmiş olmadıklarını ifade etmeyi bugün burada olduğu gibi her zeminde haykıracağız." dedi.

    Protesto eylemine katılan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ise şunları kaydetti: "İnsanlık ve demokrasi mücadelesi verenleri saygıyla selamlıyorum. Dünya tarihine baktığınız zaman dünyaya demokrasi dersi verenler, insan hak ve özgürlüklerinden bahsedenler bugün Mısır'daki katialama gözlerini yummaktalar, dadbelere gözlerini yummaktalar."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.