Dolar 34,1644
%0.08
Euro 38,1847
%-0.16
Altın 2.909,120
%-0.83
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mısır’daki kanlı sabah, Ankara’da protesto edildi

Mısır’daki kanlı sabah, Ankara’da protesto edildi

Mısır'da güvenlik güçlerinin Başkent Kahire'nin Rabiatül Adeviyye Meydanı'nda darbe karşıtı halka silahlı müdahalesi sonucu yaşanan katliam Ankara’da protesto edildi.                 Mısır’da...

  • Ege Postası
  • 14.08.2013 - 14:27
Mısır'da güvenlik güçlerinin Başkent Kahire'nin Rabiatül Adeviyye Meydanı'nda darbe karşıtı halka silahlı müdahalesi sonucu yaşanan katliam Ankara’da protesto edildi.
        
        Mısır’da sabah saatlerinden gerçekleşen kanlı saldırının ardından Başkent’te aralarında Memur-Sen, İHH ve Mazlumder’in bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşları, yaşananları protesto etmek için Mısır Büyükelçiliği önünde toplandı. Aralarında kadın ve çocuklarından bulunduğu kalabalık, 'Yaşasın küresel intifada', 'İslami hareket engellenemez', 'Mısır katliamına sessiz kalanlar dilsiz şeytandır' dövizleri taşıdı.

        Grup adına yapılan açıklamada sabah saatlerinde Müslüman Kardeşler'e yönelik yeni bir saldırı gerçekleştirildiği ve yüzlerce masum insanın hayatını kaybettiği ifade edildi. Mısır’da bütün insanlığın katledildiği belirtilen açıklamada, "Mısır’da Adeviye, Nahda ve diğer kentlerde çocuklar, kadınlar kısacası masun sivil insanlar katledilmektedir. Buna karşı çıkmak, buna dur demek azıcık da olsa vicdan sahibi olan, 'ben de insanım' diyen herkesin görevidir." denildi.

        Mısır Büyükelçisi’nin Başkent’ten ayrılmasını isteyen grup, daha sonra tekbirler eşliğinde buradan ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne hareket etti. Atatürk Bulvarı üzerinde güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet ekipleri, grubun elçiliğin önüne geçmesine izin vermedi.

        ABD’yi Mısır’da yaşananlardan sorumlu tutan eylemciler, burada bir süre protestolarını sürdürdü. Göstericiler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.