Dolar 34,2770
%0.32
Euro 37,4702
%-0.14
Altın 2.905,180
%0.55
Bist-100 8.964,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mısırlı doktor: Askerler sabah namazında ateş açtı

Mısırlı doktor: Askerler sabah namazında ateş açtı

Mısır’ın başkenti Kahire’de askerlerin devrik lider Muhammed Mursi taraftarlarına ateş açması sonucu 35 kişinin öldüğü bildirildi. Olay, Mursi’nin tutulduğu askeri binanın önünde yaşandı. Mısırlı bir doktor, askerlerin göstericilere...

  • Ege Postası
  • 08.07.2013 - 10:39
Mısır’ın başkenti Kahire’de askerlerin devrik lider Muhammed Mursi taraftarlarına ateş açması sonucu 35 kişinin öldüğü bildirildi. Olay, Mursi’nin tutulduğu askeri binanın önünde yaşandı. Mısırlı bir doktor, askerlerin göstericilere sabah namazı sırasında ateş ettiğini söyledi.

Video paylaşım sitesi Youtube'a Müslüman Kardeşler tarafından yüklenen görüntüde, Mısırlı bir doktor bugün Kahire'de yaşanan olayları anlattı. Olaylara şahit olduğunu anlatan ismi bilinmeyen doktor, "Bugün sabah namazı kıldıktan sonra dua ederken cumhuriyet muhafızları yaşlılara ve kadınlara bakmadan gerçek mermi kullanarak ateş etti." dedi.

Mursi taraftarlarının toplandığı Raba El Adaviya meydanındaki camide kurulan hastanede görevli olan doktor, "Buraya kafasından vurulan insanlar getirildi. Şu ana kadar bu camiye yaklaşık 20 ceset getirildi. Arıca 80 kişiden fazla yaralı geldi. Asker, göğüs, karın, ayaklar ve kafalara ateş etmiş. Merhamet göstermeden öldürdüler." diye konuştu.

Mısır ordusunun İsrail karşında hiç mermi kullanmadığını söyleyen Mısırlı doktor, ancak kendi insanına ateş açtığını ifade etti.

Bu arada Mısır Sağlık Bakanlığı, Mursi’nin tutulduğu Cumhuriyet Muhafızları binası önünde yaşanan olayda 35 kişinin öldüğünü açıkladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.