Dolar 34,2435
%0
Euro 37,5545
%-0.22
Altın 2.883,330
%-0.12
Bist-100 8.929,00
%-1.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mobilyacılar Siteler'in sorunlarını masaya yatırdı

Mobilyacılar Siteler'in sorunlarını masaya yatırdı

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) bünyesinde bulunan Başkent İş Adamları ve Sanayicileri Derneği (BAŞKENTSİAD) Mobilya Komisyonu, ’Ankara Sitelerin Sorunlarına Çözüm Yolları’ konulu bir toplantı yaptı.Toplantıda...

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 17:12
Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) bünyesinde bulunan Başkent İş Adamları ve Sanayicileri Derneği (BAŞKENTSİAD) Mobilya Komisyonu, ’Ankara Sitelerin Sorunlarına Çözüm Yolları’ konulu bir toplantı yaptı.


Toplantıda mobilyacıların bulunduğu Siteler’in çevresel problemleri, insan kaynaklarının yetersizliği, alt yapı problemleri ve ulaşım problemleri masaya yatırıldı. Ardından Mobilya Komisyonu Başkanı Fatih Turgut bir açıklama yaptı. Fatih Turgut, “Siteler, seneler evvel hem Ankara hem de tüm Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılamak için kurulmuş ve günün şartlarında bölgenin kalkınmasına ve istihdamına katkı sağlamış bir sanayi sitesidir. Burası kurulduğu zaman ulaşım ve yer noktasında sorun yoktu fakat şehirleşme ile, bir tarafı Aydınlıkevler Mahallesi ile, bir tarafı askeri tesislerle, bir tarafı da Hüseyin Gazi Mahallesi ile birleşmiştir. Gelişen piyasa şartları ve rekabet koşulları firmaları büyütmüş ve çoğaltmıştır. Bu doğrultuda siteler esnafı birçok problemle karşı karşıya kalmıştır.” ifadelerini kullandı.

Mevcut sanayi yerine daha modern, planlı ve programlı altyapısı hazır ve büyümeye elverişli bir sanayi kurmak istediklerini belirten Turgut, “ Ayrıca yetişmiş insan gücü ihtiyaçlarımızı karşılamak için mevcut meslek liselerinde mobilyacılık, döşemecilik, polyestercilik ve kaynakçılık bölümlerinin açılmasını ve uygulamaya yönelik sektörün ihtiyaçları nispetinde eleman yetiştirmek ve sanayimize gerekli insan gücü kaynağını sağlamak çok önemlidir.” dedi.

Turgut, “Firmalarımızın Ar-Ge konusunda desteklenmesi, patent ve marka tescili konularında bilgilendirilmesi, interneti doğru kullanma ve fuarlara katılmaya teşvik edilmesi gibi yeni Pazar açılımlarını destekleyecek faaliyetlerde bulunmak da derneğimizin hedefleri arasındadır. Ürettiğimiz ürünleri tüm dünyaya pazarlayabilmek sadece bölgemiz için değil tüm ülkemiz açısından çok önemlidir.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.