Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.921,680
%-0.4
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Motosikletliler organ bağışı için yollarda

Motosikletliler organ bağışı için yollarda

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF)'nun, hem organ bağışına dikkat çekmek hem de İzmir'in EXPO 2020 adaylığını desteklemek amacıyla başlattığı yol kampanyasının İzmir ayağında, onlarca motosikletli organ bağışı için gaza bastı.Dokuz...

  • Ege Postası
  • 26.09.2013 - 14:37
Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF)'nun, hem organ bağışına dikkat çekmek hem de İzmir'in EXPO 2020 adaylığını desteklemek amacıyla başlattığı yol kampanyasının İzmir ayağında, onlarca motosikletli organ bağışı için gaza bastı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü önünde buluşan motosikletliler, bağış yapmanın önemini vurguladı. TMF'nin, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın desteğiyle organ bağışının önemine dikkat çekmek için düzenlediği organizasyonda motosikletli destekçiler, "Dileriz ki umudunu kaybedenlere bu yolda umut oluruz" sloganıyla yola çıktı. TMF üyeleri, organ bağışı tişörtleri de giydi.

DEÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu ise yaptığı açıklamada, istatistiki bilgilerle organ bağışında Türkiye'nin durumuna dikkat çekti: “2012 yılında ülkemizde bin 474 beyin ölümü tanılanmış olup 347 aile organ bağışında bulunmuş. Ege Bölgesi ve İzmir, organ bağışı ve nakli konusunda lider. Resmî kayıtlara göre dünya genelinde İspanya milyon nüfus başına 35 ile ilk sırada yer alırken bu oran Türkiye'de malasef 4,7'dir. Son yıllarda düzenlenen ciddi kampanyalarla organ bağışında ciddi bir artış olmuştur.”

TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar da sosyal sorumluluk projelerine her zaman önem verdiklerini belirterek, “Bin 800 kilometre yol yaparak, beş ilde organ bağışına dikkat çekmek amacıyla yollardayız. 25 bin insanımız, hastanede organ bağışı bekliyor.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.