Dolar 34,0810
%-0.08
Euro 38,2458
%0.21
Altın 2.920,170
%0.19
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Müezzinoğlu: Ar Ge çalışmalarının en çok yoğunlaştığı alan sağlık

Müezzinoğlu: Ar Ge çalışmalarının en çok yoğunlaştığı alan sağlık

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, teknolojik gelişmelerin ve Ar Ge çalışmalarının en çok yoğunlaştığı alanın sağlık olduğunu söyledi. General Electric (GE) İnovasyon Zirvesi’nin açılışına; Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,...

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 15:51
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, teknolojik gelişmelerin ve Ar Ge çalışmalarının en çok yoğunlaştığı alanın sağlık olduğunu söyledi.

General Electric (GE) İnovasyon Zirvesi’nin açılışına; Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak, GE Başkanı Jeffry Immelt, akademik temsilciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İnovasyonun teknoloji, sağlık, savunma, ekonomi, eğitim gibi hayatın her alanında baş döndürücü bir hızla yeni kazanımlar sağladığını söyledi. Müezzinoğlu, “İnsan hayatını doğrudan etkilemesi, kalite standartlarını kısa bir süre içerisinde yükseltmesi ve bilimsel gelişmelerin baş döndürücü bir hızla ilerlemesindeki ihtiyaç nedeniyle inovasyonun en çok ihtiyaç kazandığı hizmet alanı sağlıktır.” dedi.

Teknolojik gelişmelerin ve ARGE çalışmaların en çok yoğunlaştığı alanın sağlık olduğunu belirten Müezzinoğlu, “Bu kapsamda yenilikçi ürün ve hizmetlerle birey ve toplumun sağlık standartlarını yükseltirken, gelecekte önümüze çıkabilecek riskleri de engelleyebilir uzun vadede sağlık hizmetlerindeki verimliliği arttırabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Bir ülkenin vatandaşına yaptığı hizmetlerin süreklilik arz edebilmesi için teknolojik gelişmelere kayıtsız kalmaması gerektiğini vurgulayan Müezzzinoğlu, “Bu kapsamda teknolojik yeniliklere inovatif gelişmelere ev sahipliği yaparak bu gerekliliği yerine getiriyoruz. Getirmeye de devam edeceğiz. Genç nüfusu ve güçlü ekonomisi ile dinamik bir Türkiye olarak bilimsel ve teknolojik yenilikleri ülkemize kazandırmak ülkemizde üretme ve ihraç etme anlamında bu alanda çalışmalar yapan firmalarla her türlü iş birliğine ülkemiz bölgesinde bulunana bir milyar insana hizmetleri ve yatırımları kolay sunabilme avantajına sahip bir ülkedir. Bu avantajı ülkemiz ve ülkemizde yatırım yapan firmalar adına yüksek bir ivmeyle lehimize dönüştürmek için bu tür toplantıları önemsediğimizi belirtmek isterim. Son söz olarak ‘Önce insan önce sağlık’ diyor insanlığa yararlı olma gayreti içinde çalışan herkese teşekkür ediyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.