Dolar 34,1777
%-0.08
Euro 37,8921
%0.31
Altın 2.917,630
%-0.41
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Müftü Öztürk: Ramazan rahmet, bereket ve bağışlanma ayı

Müftü Öztürk: Ramazan rahmet, bereket ve bağışlanma ayı

Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk, Ramazan’ın; oruç, Kur’an, rahmet, mağfiret, kadir, sabır, hareket, bereket, zekat, sıhhat, hasat, yarış, barış, bağış, huzur, mutluluk ve saadet ayı olduğunu ifade etti.         Yakup...

  • Ege Postası
  • 09.07.2013 - 11:11
Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk, Ramazan’ın; oruç, Kur’an, rahmet, mağfiret, kadir, sabır, hareket, bereket, zekat, sıhhat, hasat, yarış, barış, bağış, huzur, mutluluk ve saadet ayı olduğunu ifade etti.

        Yakup Öztürk, Ramazan ayının başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Ramazan; Cenab-ı Allah’ın; 'Benim içindir, O’nun sevabını bizzat ben vereceğim' dediği oruç ayıdır. Yemeyi, içmeyi terk edip beşeriyetten melekûta huruç ayıdır. Bakması ibadet, okuması ibadet, dinlemesi ibadet, ezberlemesi ibadet, ahlakıyla bezenmesi ibadet, ahkamıyla hükmetmesi ibadet olan, arştan arza uzatılmış, sıkı sıkı tutunanı cennete, Cemalullaha götüren; habli metin olan hidayet kaynağı, Hak ve hakikat menba-ı Kur’an ayıdır. Cennet kapılarının açıldığı, cehennem kapılarının kapandığı, şeytanın bağlandığı Rahmet ayıdır. Allah’a inanarak ve sevabını O’ndan umarak oruç tutanların bağışlandığı mağfiret ayıdır. Allah’ın izni ile Cebrail'in (as) ve meleklerin yeryüzüne tenezzül eylediği, 'İkra' emrinin beşer kalbiyle buluştuğu, selam ve esenliğin her tarafı kuşattığı, bin aydan daha hayırlı bir geceyi içinde barındıran Kadir ayıdır. Sabır imanın yarısıdır, Oruç da sabrın yarısıdır, Orucun ancak kendisiyle tutulabildiği sabır ayıdır. Sofralarımızın dolup taşıdığı bolluk ve bereket ayıdır. 'Sahurluk, iftarlık, bayramlık' diyerek O çarşıdan bu çarşıya, 'namaz, teravih, sohbet, mukabele, dua' diyerek o camiden bu camiye hareket ayıdır. Özetle, Ramazan; oruç, Kur’an, rahmet, mağfiret, kadir, sabır, hareket, bereket, zekat, sıhhat, hasat, yarış, barış, bağış, huzur, mutluluk ve saadet ayıdır." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.