Dolar 34,1777
%-0.08
Euro 37,8921
%0.31
Altın 2.917,630
%-0.41
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçaslanlı öğrenciler yabanca öğretmen nezaretinde dil öğreniyor

Kılıçaslanlı öğrenciler yabanca öğretmen nezaretinde dil öğreniyor

Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan İstikbal, Akansu ve Yelkenoğlu ilköğretim okullarının öğrencileri, 26 yabancı öğretmen ve 20 yabancı asistan öğretmenle düzenlediği yaz dil okuluyla 6 haftada büyük aşama kaydetmeyi...

  • Ege Postası
  • 09.07.2013 - 10:54
Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan İstikbal, Akansu ve Yelkenoğlu ilköğretim okullarının öğrencileri, 26 yabancı öğretmen ve 20 yabancı asistan öğretmenle düzenlediği yaz dil okuluyla 6 haftada büyük aşama kaydetmeyi planlıyor.

Okulların 4, 5, 6 ve 7’nci sınıflarında eğitim gören öğrencilerden 364’ü, tatilin başladığı 14 Haziran’dan itibaren yabancı öğretmenlerin kontrolünde summer school adı verilen İngilizce yaz okuluna başladılar. 26 native speaker (anadili İngilizce olan yabancı öğretmen) ve 20 assistant teacher (yabancı yardımcı öğrenci) kontrolünde gerçekleştirilen İngilizce dil okulunda, haftada 6 gün sekizer ders eğitim verilirken, öğleden sonraları ise yine yabancı asistan öğretmenler kontrolünde sosyal, sportif ve kültürel etkinlikler düzenleniyor.

Kursiyer öğrencilerden Büşra Sadık, “Okul zamanında da İngilizce öğreniyoruz ama yaz okulunda sadece İngilizceye odaklandığımız için eğitimimiz çok daha verimli geçiyor, her sekiz öğrenciye bir yabancı öğretmenin görevlendirilmiş olması da bizim için büyük bir şans.” dedi.

Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal da “Öğrencilerimiz yaz okulu boyunca dil eğitimiyle ilgili reading, listening, speaking ve writing denilen dört beceriye sahip olacaklar. Geçtiğimiz yıllarda dil okulları için yurt dışına çıkıyorduk. Son üç yıldır yabancı öğretmenleri ve yardımcılarını ülkemize getiriyoruz. Bu sayede hem daha az masrafımız oluyor hem de öğrencilerimiz İngilizceyi yine anadili İngilizce olan öğretmenlerden öğrenmiş oluyor. Tam gün İngilizcenin verildiği Yabancı dil okulumuz, 19 Haziran’da gerçekleştireceğimiz sertifika töreni ile son bulacak.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.