Dolar 34,0894
%0.22
Euro 38,1031
%0.12
Altın 2.842,270
%0.46
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muğla Milas'ta orman yangını; 2 köy boşaltıldı

Muğla Milas'ta orman yangını; 2 köy boşaltıldı

Muğla'nın Milas ilçesinde orman yangını çıktı. Alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor. Muğla Valisi İdris Akbıyık ve beraberindeki heyet bölgede incelemelerde bulundu. Akbıyık, 2 köyün boşaltıldığını ve Bozdoğan’da çıkan yangının Muğla Kavaklıdere’ye ulaştığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 16.08.2024 - 19:40
  • Güncelleme: 17.08.2024 - 01:13

Milas'ın kırsal Beçin ile Çamovalı mahalleleri arasındaki ormanda saat 17.30 sıralarında yangın çıktı. Alev ve dumanı fark eden çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye orman ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 

MUĞLA BEÇİN'DE 2 KÖY BOŞALTILDI, AYDIN BOZDOĞAN YANGINI MUĞLA KAVAKLIDERE'YE GEÇTİ

Milas’ta devam eden yangın 5’inci saatini geride kaldı. Yangına karadan çok sayıda ekip müdahale ederken, Muğla Valisi İdris Akbıyık ve beraberindeki heyet bölgede incelemelerde bulundu. 2 köyün boşaltıldığını ve Bozdoğan’da çıkan yangının Muğla Kavaklıdere’ye ulaştığını söyleyen Akbıyık, "Bugün bizim 5’inci yangınımız, 2 tanesi çok büyük. Bunlardan biri Aydın Bozdoğan’dan başladı bizim Kavaklıdere ilçe sınırlarımıza kadar geldi ve şu an devam ediyor. Beçin bölgesinde geniş bir bölgede saat 17.30 civarı yangın başladı. Tüm ekipler seferber oldu, inşallah önünü almaya çalışıyoruz. Büyük oranda kolayladık. 260 personel, 63 araç ve 20’nin üzerinde iş makinesiyle müdahalemiz devam ediyor. Orman Müdürlüğümüzün ve Jandarma Komutanlığımızın 3 helikopteri yangına müdahale etti. Kavaklıdere’de büyük mücadele var, inşallah oranın da en kısa zamanda kontrol altına alınmasını diliyoruz. Beçin’de 2 köyümüzü boşalttık. Boşalttığımız yerler çok kalabalık değil, 30 haneye yakın. Yangın geniş bir alanda etkili. Helikopterlerimiz akşam geç saate kadar müdahale etti. Havalar çok kurak, yangının çıkışıyla ilgili her ihtimaller değerlendiriliyor. Helikopter müdahalesi devam edecek, inşallah sabah kalmaz diye umut ediyoruz" dedi.

YOĞUN MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Milas’ta çıkan orman yangınına ekiplerin müdahalesi sürerken, yangın 6'ncı saatini geride bıraktı. Kara unsurları yangının büyümesini engellemek için yoğun mücadele veriyor. Ekiplerin çalışmalarına gönüllüler de destek verirken, iş makineleri ve dozerler yardımıyla yangının önünün kesilmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Bölgedeki çiftçiler ve vatandaşlar da hortum taşıyarak ekiplere yardım destek oluyor.

'ORAYA KOŞUYORUZ OLMUYOR, BURAYA KOŞUYORUZ OLMUYOR'

Yangına müdahale eden gönüllü Arda Gülenay, "Karşılaştığımız en zor durumlardan birisi. Farklı farklı yerlerden parlıyor. Oraya koşuyoruz olmuyor, buraya koşuyoruz olmuyor. Rüzgar müsaade ederse kontrol altına alacağız ama sabah ancak hava desteği ile hallolacak gibi" dedi.

'YANDIK, YANDIK BİTTİ ABİ, ÇOK KÖTÜ OLDUK'

Yangın bölgesine yakın alanda zeytin ağaçları olduğunu söyleyen çiftçi Yüksel Karaca da "Vallahi ciğerimiz yandı. Yandık, yandık bitti abi, çok kötü olduk. Hele şu canlılar, dağlar yok oldu. Ben 55 yaşındayım, bildim bileli bu çamlar burada. Bir daha ne zaman gelecek bu ağaç? Burada zeytinliklerimiz var, yangın geldi yanaştı zaten" diye konuştu. (DHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.