Dolar 34,2591
%0.27
Euro 37,4902
%-0.09
Altın 2.896,550
%0.25
Bist-100 8.964,00
%-1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muğla'da özelleştirmeye karşı imza kampanyası düzenlendi

Muğla'da özelleştirmeye karşı imza kampanyası düzenlendi

Muğla'daki üç termik santral ve kömür ocaklarının özelleştirme kapsamına alınmasının ardından maden ve enerji işçileri tarafından özelleştirmeye karşı imza kampanyası başlatıldı. Maden-İş ve Tes-İş sendikaları tarafından başlatılan...

  • Ege Postası
  • 16.09.2013 - 13:00
Muğla'daki üç termik santral ve kömür ocaklarının özelleştirme kapsamına alınmasının ardından maden ve enerji işçileri tarafından özelleştirmeye karşı imza kampanyası başlatıldı. Maden-İş ve Tes-İş sendikaları tarafından başlatılan kampanyada, şu ana kadar 50 bin imza toplandı. Cuma günü sona erecek kampanyanın ardından imzalar, Başbakanlık ve bütün milletvekillerine gönderilecek.

Sınırsızlık Meydanı'nda stant açan söz konusu iki sendikal, özelleştirmeye karşı imza kampanyasını burada da sürdürüyor. Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP eski Milletvekili Gürol Ergin, MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, CHP belediye başkan aday adayları ve diğer bazı vatandaşlar imza attı. Konu hakkında açıklama yapan Maden İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin ve Tes İş Sendikası Şube Başkanı Fatih Erçelik, şunları kaydetti: "Yatağan, Milas, Bodrum ve Muğla’da yaklaşık 50 bin imzaya ulaştık. Perşembe ve cuma günleri de Marmaris'te imza kampanyamız devam edecek. Hedefimiz, 75 bin imzayı bulmak. 23 Eylül'de toplanan imzaları, TBMM'deki milletvekillerinin tamamına ve Başbakanlık'a göndereceğiz. Bugün saat 16.00'da da Yatağan Termik Santrali önünde direniş çadırı kuracağız. İmza kampanyamızın ikinci evresinde daha etkili bir eylem planı düşünüyoruz. Hükümet santraller ve kömür ocaklarındaki özelleştirme fikrinden vazgeçinceye kadar eylemler devam edecek. Önümüzdeki günlerde Milas Sodra Dağı'na çıkacağız. Hükümet Kandil Dağı'nı muhatap alıyorsa Sodra Dağı'nda da bizi muhatap almalı. Önümüzdeki süreçte Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ı Yatağan'a davet ederek, tüm Türkiye'ye sesimizi duyurmak istiyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.