Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muhtar Adayı Güzel'den Yerinde Çözüm Formülü

Muhtar Adayı Güzel'den Yerinde Çözüm Formülü

Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi ilçe belediyelerinin yanı sıra mahalle muhtarlıkları için de sıkı bir rekabet yaşanıyor.

  • Ege Postası
  • 18.02.2014 - 12:28
İZMİR- Yerel seçimlerde Karabağlar Selvili Mahallesi Muhtar Adayı olan Sigorta Acentesi  Hüseyin Güzel, vatandaşın hizmet alma noktasında muhtarlara önemli görevler düştüğünü belirterek, “Bizim ürettiğimiz bütün projeler yerinde çözüme odaklınmış durumda. Bizler başta yerel yönetimler olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşları ile sıkı işbirliği içinde olarak mahallemizin hizmet almasını sağlayacağız” diye konuştu.
 
 Karabağlar Selvili Mahallesi Muhtar Adayı Sigorta Acentesi Hüseyin Güzel, bu rekabette öne geçecek plan ve projelerin halka dayanması gerektiğini kaydederek, yerinde çözüm formülünün önemine dikkat çekti.
Karabağlar'daki seçim ofisinin açılışında çok sayıda vatandaşa hitap eden Güzel, vatandaşın hizmet alma noktasında muhtarlara önemli roller düştüğünü kaydederek, “Bizim ürettiğimiz bütün projeler yerinde çözüme odaklınmış durumda. Bizler başta yerel yönetimler olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşları ile sıkı işbirliği içinde olarak mahallemizin hizmet almasını sağlayacağız” diye konuştu. Uzun yıllar öğretmenlik yaptıktan sonra Sigorta Acentesi  olarak hayatını devam ettirdiğini ifade eden Güzel, “Bu görevlerden edindiğimiz bilgi ve deneyimle vatandaşlarımıza hizmet sunmak için çalışacağız. Yerinde çözüm sunan birçok projemiz mevcut. Örneğin, muhtarlık gelirleri ve iş adamlarımızın katkılarıyla  mahallemizde başarılı öğrencilerimize burs vereceğiz. Sokak lambaları ve çöp konteynırları sürekli kontrol edilerek, eksikliklerin giderilmesi için ilgili birimlerle irtibata geçeceğiz. Yine mahallemizin okul müdürleriyle görüşüp ihtiyaç sahibi öğrencilere çeşitli yardımların yapılmasını sağlayacağız” ifadesinde bulundu.
Muhtarlık binası önüne dilek kutusu koyacaklarını belirten Güzel, “Bunun dışında azalarımızla birlikte  ihtiyaç sahipleri dolaşılarak istek ve ihtiyaçlarına çözüm arayacağız. Telefonlarımız sürekli açık olacak. Böylece istediğiniz zaman gerek bilgi alma gerekse de danışmak noktasında yurttaşlarımıza yardımcı olacağız. Bir anlamda vatandaşın kurumlarla yaşadığı sorunlarda aracı olacağız” dedi.
 
DERNEKLEŞME ÇALIŞMALARI
Konuşmasında Sivil Toplum Kuruluşları (STK)'nın önemine dikkat çeken Güzel, “Mahallemizin tanıtımı için mahalle sakinlerimizin de desteğini alarak, Selvili Mahallesi Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği (SEMAD)'ni kuracağız. Bu sayede hem kültürel etkinlikler yapacağız hem de mahalleler arası çeşitli spor musabakaları gibi çeşitli organizasyonlar düzenleyerek, gençlerimizin boş zamanlarını değerlendirmelerini sağlayacağız. Yine dernek aracığılıyla panel ve etkinlikler yapacağız” şeklinde konuştu. Mahallenin tanıtımının yapılacağı internet sitesi ve gazete kurma hedeflerinden de bahseden Güzel, böylece sorunların çözümü noktasında kamuoyu oluşturacaklarını bildirdi.
 
EV HANIMLARINA KURS
Ev hanımlarının ekonomiye katkısının sağlanmasının günümüzde çok önemli bir konu olduğuna işaret edene Güzel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yerel yönetimlerin de desteğini alarak, mahallemizdeki ev hanımlarına yönelik kurslar düzenleyeceğiz. Bunun sonucu olarak, eğitim alan bayanların ürettiği ürünlerin çeşitli bölgelerde stantlar kurarak satılmasını sağlayacağız. Böylece kadınlarımızın ev ekonomisine katkı sağlamasına ön ayak olacağız.”
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.