Dolar 34,1347
%0
Euro 38,0458
%0.34
Altın 2.882,370
%-0.1
Bist-100 10.073,00
%1.87

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Müziğin rengi, çocukları Bornova’da buluşturdu

Müziğin rengi, çocukları Bornova’da buluşturdu

Bornova Belediyesi’nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında davet ettiği Hollandalı Amsterdam Müzik Okulu öğrencileri ilçede dostluk rüzgarları estirdi. ‘Rengimiz Müzik’ projesi kapsamında Bornova’daki okullar ile Cumhuriyet Meydanı ve Çamdibi Atatürk Parkı’nda konserler veren Hollandalı çocuklar kendilerini izleyen arkadaşlarına ve Bornovalılara Balkan ezgileriyle eşsiz müzik ziyafetleri sundu

  • Ege Postası
  • 24.04.2013 - 10:29
İZMİR - Bornova Belediyesi, yaşları 10 ile 17 arasında değişen, Amsterdam Müzik Okulu öğrencisi 15 çocuğu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Bornova’da ağırladı. Amsterdam Müzik Okulu bünyesinde Roman Oro ve VDB Bent adlarıyla gruplar kuran çocuklar, Türk arkadaşlarıyla birlikte de şarkılar söyledi. Türkçe ve Hollandaca şarkılar söyleyen gruplar, Balkan ezgilerini Bornova’ya taşıdı. Naldöken Muharrem Candaş Ortaokulu korosu Hollandalı grupların şarkılarına eşlik etti. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da çocukların okullarda verdiği konserleri izledi.

Amsterdam Müzik Okulu’ndan Roman Oro ve VDB Bent grupları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Bornova Cumhuriyet Meydanı ve Çamdibi Atatürk Parkı’nda binlerce yaşıtına müzik ziyafeti sundu. Bornova’da 23 Nisan şenlik havası içinde geçti. Birbirlerine çeşitli hediyelen sunan Türk ve Hollandalı çocuklar, Amsterdam’da da birlikte konserler vermek için sözleştiler.

Hollandalı çocuklar Bornova’yı çok sevdi

5 günlük program kapsamında İzmir’e gelen aralarında Türk çocukların da bulunduğu Hollandalı grup, Ege’nin tarihi ve turistik bölgelerini gezdi. Naldöken Muharrem Candaş İlköğretim Okulu ve Mevlana İlkokulu’nda konserler veren Hollandalı Romanoro ve VDB Bent, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ı da ziyaret etti.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Hollandalı çocukların Bornova’da konser vererek çok güzel bir dostluk küprüsü kurduklarını belirterek, “Bu güzel buluşmanın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda olmasının anlamı çok büyük. 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk, bugünü bayram olarak tüm dünya çocuklarına armağan etmişti. Biz de bu anlayış doğrultusunda 23 Nisan’da Bornovamızdaki çocuklarımızla Hollandalı arkadaşlarını müzikle biraraya getirdik” dedi. Başkan Sındır, Amsterdam Müzik Okulu öğrencilerinden bundan sonraki senelerde de Bornova’ya gelmelerini istedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.