Dolar 34,5620
%0.02
Euro 36,3220
%0.06
Altın 2.919,900
%0.07
Bist-100 9.660,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
NASA astronotu Linnehan İzmir'de

NASA astronotu Linnehan İzmir'de

AMERİKALI astronot Richard Linnehan, İzmir'deki Uzay Kampı Türkiye ziyaretinde ilginç açıklamalarda bulundu. Astronot Linnehan, öğrenci ve öğretmenlere yaptığı sunumda, "Dünyadan başka gezegenlerde hayat olmadığını söylemek akıl almaz bir iddia" dedi.

  • Ege Postası
  • 03.07.2014 - 17:03
İZMİR-1996-2008 yılları arasında uzaya dört kez giderek, Uluslararası Uzay İstasyonu inşaası ve Hubble Uzay Teleskobu'nun güncellenmesi gibi görevlerde yer alan Astronot Richard Linnehan, Uzay Kampı Türkiye'yi ziyaret etti. Uzay mekiklerinin fırlatılması, uzay istasyonu inşaası ve astronot kıyafetlerinin özellikleri gibi konuları fotoğraflarla anlatan Astronot Linnehan'ın özellikle Hubble Uzay Teleskobu'yla (HUT) ilgili açıklamaları dikkat çekti.
Teleskopla görüntülenen galaksi, yıldız oluşum bölgeleri ve gezegenlerin fotoğraflarını gösteren astronot Linnehan, HUT'un uzayın tamamen karanlık bir alanına çevrilerek çektiği bir fotoğrafta, baş parmağın yarısı kadarlık bir açısal büyüklükteki bölgede yaklaşık 6 bin galaksi belirlendiğini söyledi. Sadece bu alanda gözlenen her bir galaksinin yüz milyarlarca yıldız barındırdığını, basit bir hesapla bu yıldızlardan sadece %1'inin etrafında güneş sistemimize benzeyen sistemler olduğunu ve bu sistemlerin sadece %1'inin dünyadakine benzer yaşam koşulları oluşturabilecek gezegenlere sahip olduğunu varsaydığımızda bile, dünyamızdan başka gezegenlerde yaşam olma olasılığını göz ardı etmenin akıl almaz olacağına vurgu yaptı.

59 GÜN UZAYDA KALDI
42 saati uzay yürüyüşü olmak üzere toplamda yaklaşık 59 gün uzayda kalan NASA Astronotunun, Uzay Kampı Türkiye'deki sunumu ilgiyle izlendi. 29 Haziran- 5 Temmuz tarihlerinde düzenlenen ve özel 6 Günlük Uluslararası Yaz Kampı olarak da bilinen 'E-Pal' Haftası'nın konuğu olan astronotu Polonya, ABD, Kanada, Yunanistan ve Türkiye'den gelen 200 katılımcı takip etti.
En keyif aldığı görevin, 2008 yılında Uzay Mekiği Endeavour'la Uluslararası Uzay İstasyonu inşaası için uzay yürüyüşlerine liderlik ettiği uçuş olduğunu kaydeden Astronot Linnehan, bu görev dışında uzaydaki yoğun çalışma programlarından dolayı yaşadıklarının eğlenceli olup olmadığını dünyaya geri dönünceye kadar farkedemediğini aktardı. Geleneksel olarak her bir uzay görevi için o görevde neler yapıldığını açıklayan görev arması dizayn edildiğini ve arma üzerine mürettebatın isimlerinin yazıldığını kaydeden Linnehan, uzaya gitmenin en zor aşamasının ne olduğuyla ilgili soruya “Uzay yürüyüşü ya da astronot kıyafetine alışmak için aldığımız eğitimler bir yana bence en zorlu olan kısım, görev armasının renginin, içeriğinin ve boyutunun nasıl olacağı konusunda tüm mürettebatın hemfikir olmasıydı" diye verdiği cevap izleyenleri gülümsetti.
Gösterdiği yüksek performansla, NASA'dan alınabilecek en üst düzey ödül olan 'NASA Seçkin Hizmet Madalyası' da dahil olmak üzere birçok ödülün sahibi Astronot Richard Linnehan, Uzay Kampı Türkiye'ye katılan 23'üncü 'uzay yolcusu' oldu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.