Dolar 34,0892
%0.01
Euro 37,9349
%0.09
Altın 2.813,670
%-0.09
Bist-100 9.758,00
%1.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
NSU davasında akreditasyonlar bu kez çekilişle yapılacak

NSU davasında akreditasyonlar bu kez çekilişle yapılacak

Almanya'da günlerdir tartışılan Neonazi cinayetleri duruşması akreditasyon uygulamasının iptal edilmesinin ardından Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi (OLG) yeni bir akreditasyon uygulaması başlattı. Yeni uygulamada medya kurumları üç gruba ayrıldı....

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 12:29
Almanya'da günlerdir tartışılan Neonazi cinayetleri duruşması akreditasyon uygulamasının iptal edilmesinin ardından Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi (OLG) yeni bir akreditasyon uygulaması başlattı. Yeni uygulamada medya kurumları üç gruba ayrıldı.

Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör örgütüne yönelik duruşmaları takip edecekler genel olarak gazeteciler kura ile belirlenecek. Yabancı basın mensupları ikinci gruptan akredite olacak. Bu grupta dört Türk gazeteciye kesin yer ayıran OLG yetkilileri, 50 kişilik gazeteci arasında ikinci gruba toplam 10 sandalye ayırdı. Bu sandalyelerin dördü Türk, biri Yunan ve biri İranlı gazeteciye kesin ayrıldı. Diğer dört medya kuruluşu da kura ile bu gruptan akredite yapılacak. Yeni akredite işleminde birinci gruptan yerli ve yabancı haber ajansları salona alınacak. Üçüncü gruptan akredite olacak Alman gazetecilere ise toplam 35 sandalye ayrıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.