Dolar 34,2760
%0.01
Euro 37,4641
%-0.08
Altın 2.915,250
%-0.44
Bist-100 8.876,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
NSU’nun çaldığı paralar sanık Andre’nin evinde bulunmuş

NSU’nun çaldığı paralar sanık Andre’nin evinde bulunmuş

Göçmen kökenli esnaflara yönelik yıllarca seri cinayetler işleyen Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) üyelerinin banka soygunlarından elde ettiği paranın bir kısmının NSU davası sanıklarından Andre E. ve ikiz kardeşi Maik E.’nin evinde bulunduğu...

  • Ege Postası
  • 30.06.2013 - 17:15
Göçmen kökenli esnaflara yönelik yıllarca seri cinayetler işleyen Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) üyelerinin banka soygunlarından elde ettiği paranın bir kısmının NSU davası sanıklarından Andre E. ve ikiz kardeşi Maik E.’nin evinde bulunduğu ileri sürüldü.

2011 yılının Kasım ayında Andre’yi ikiz kardeşinin evinde tutuklayan polisin, 3 bin 835 Euro da ele geçirdiği bildirildi. Federal Savcılığın, Andre’nin üzerinde uyuduğu çekyatın altında bulunan paranın kaynağını araştırdığı ifade edildi. Savcılık sanık Andre’ye NSU terör örgütüne ve cinayet teşebbüslerine yardımcı olma suçlaması yapıyor.

Öte yandan NSU terör örgütüne ait bir belgenin daha kaybolduğu iddia edildi. Söz konusu belgede, NSU üyelerinin irtibatta olduğu diğer Neonazilerin bilgilerinin yer olduğu ifade edildi. Thüringen NSU Komisyonunda konuşan Sol Partili Kartharina König, Uwe Böhnhardt’ın evinde iki sayfalık bir liste bulunduğunu iddia ederken, komisyonun başkanı Jürgen Dressler, bu konuda ellerinde hiç bir bilgi olmadığını açıkladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.