Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Neden ret oyu verdiğini açıkladı: 'Bilgi istedik ama...'

Neden ret oyu verdiğini açıkladı: "Bilgi istedik ama..."

Karabağlar Belediyesi’nin son meclis toplantısında tartışmaya neden olan ve CHP grubunun ret oyu ile karşılaşan kadro alımının yankıları sürüyor. Karabağlar Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi ve Belediye Encümeni Suat Erdil, söz konusu olay ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdil, “Kimsenin vebalini almıyoruz; aksine hak edenlerin ve Karabağlar halkının vebalini almak istemiyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 12:17
İZMİR - Sözleşmeli personel alımı ile ilgili Karabağlar Belediye Meclisi’nde yaşanan ret olayının sonrası kamuoyunda kendilerinin hedef edilmesine sert tepki gösteren Erdil, söz konusu personel hakkında bilgi sahibi olmadığını ifade ederek, “Bu konuya ret oyu vermemin nedeni isim listesini görmememiz ve konunun oldu bittiye getirilmesidir. Bu isimlerin kim olduğuna dair grup toplantısında bilgi istedik. Ama bilgi verilmedi. Hala da hiçbir bilgiye sahip değiliz” diye konuştu.

''BAŞKAN KÜRÜM'E MECLİS GOLÜ'' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

HALKIN EMANETÇİSİYİZ
Karabağlar halkını temsilen belediye meclisinde görev aldıklarının bununda ciddi bir sorumluluk gerektirdiğinin altını çizen Erdil, “Biz Karabağlar halkını temsilen burada bulunuyoruz. Halkın emanetçisiyiz. Hakkaniyet ve adalet çerçevesinde birilerinin adamı değil; her türlü şartı uygun ve geçmişte bugüne bu konumu ve görevi hak eden Karabağlılardan seçilmesini istiyoruz. Eminim bize oy veren on binlerin içinde bilinen 34 kişilik gerçekte daha fazla olan kadroya layık yüzlerce Karabağlarlı vardır” sözlerine yer verdi.



BİRİLERİNİN DÜZENİNİ BOZDUK
Ret oyu vermekle bazı çevreleri rahatsız ettiklerini bu nedenle yargısız infaza kurban edilmek istendiklerini de iddia eden Erdil, “Saydığımız gerekçeler doğrultusunda ret oyu verdik diye düzenlerini bozduklarımız tarafından kamuoyunda yargısız bir infaza kurban edilmek istenmekteyiz. Kimsenin vebalini almıyoruz; aksine hak edenlerin ve Karabağlar halkının vebalini almak istemiyoruz. Listeyi görmek istememizdeki amaç, gerçekten hak edenlerin mi yoksa iltimasla gelenlerin mi olduğunu öğrenmek ama bu talebimizi kabul etmediler. Kaldı ki bugüne kadar meclisin aldığı kararların hemen hepsinde imzam bulunmaktadır. Halkın çıkarları yerine birilerinin çıkarlarını kollayan kararları tabii ki sorgulayacağım. Karabağlar halkının biz seçilmişlere verdikleri en büyük görev onların hakkını savunmaktır, bizde buna çabaladık” açıklamasını yaptı.

SUÇUMUZ HAK SAVUNMAK İSE SUÇLUYUZ!
Erdil, Karabağlar halkına karşı sorumlu olduklarını dile getirerek, “Bizim en büyük sorumluluğumuz, Karabağlar’a ve Karabağlar halkına hakkaniyetli hizmet etmektir. Eğer suçumuz hak koruma çabası ise; evet suçluyuz. Halkımızın hakkını savunmak suç ise bu suçu işlemekten onur duyuyoruz” dedi.

KİME SORDUNUZ'
Erdil, Kadroya alınacaklarla ilgili kimsenin fikrinin alınmadığını vurgulayarak, “Karabağlar halkının seçtiği 37 meclis üyesinin fikrini almadan kapalı kapılar ardında sadece birkaç kişiyle böyle bir karar alınmasını şahsım olarak etik bulmuyorum. Bu tavır bizi görevlendiren Karabağlar halkına saygısızlıktır. Ben ve bu konuya ret oyu kullanan arkadaşlarımın Karabağlar halkı adına verdiği mücadele sürecektir. Karalamalar bizi bu tavrımızdan geri döndüremeyecektir” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.