Dolar 34,2714
%0.09
Euro 37,6573
%0.15
Altın 2.910,320
%0.02
Bist-100 9.121,00
%0.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nijerya - Türk Kültür Festivali, renkli görüntülere sahne oldu

Nijerya - Türk Kültür Festivali, renkli görüntülere sahne oldu

Nijerya'nın başkenti Abuja'da düzenlenen Nijerya - Türk Kültür Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Binlerce kişinin katıldığı festival, Nijerya - Türk Nil Üniversitesi kampüsünde yapıldı. Festival, öğrencilerin okuduğu Türk...

  • Ege Postası
  • 23.04.2013 - 15:41
Nijerya'nın başkenti Abuja'da düzenlenen Nijerya - Türk Kültür Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Binlerce kişinin katıldığı festival, Nijerya - Türk Nil Üniversitesi kampüsünde yapıldı.

Festival, öğrencilerin okuduğu Türk ve Nijerya marşları ile başladı. Festivalin açılış kurdelesini Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Mustafa Pulat, devlet erkenı ve programa katılan faklı ülkelerin elçileriyle birlikte kesti.

Nijerya'daki Türk okulu öğrencileri, festivalde folklor gösterisi ve yerel danslar sergiledi. Nijerya ve Türk kültüründen seçmelerin sergilendiği festivalde, hiç şüphesiz en fazla ilgiyi Türk mutfağı çekti.

Festivale katılan hattat Mustafa Cemil Efe, "Nijerya çok güzel, son derece heyecanlı. Ben gelirken bu kadar heyecanlanacağımı, mutlu olacağımı, bu kadar sevimli insanlarla bir arada olacağımı hiç tahmin etmiyordum. Ama o ön yargım kırıldı. Gerçekten buranın halkı güzel karşıladı. Sanatımızı icra ederken öyle mutlu olduk ki, tarif edemem." dedi.

Festivale katılan Nijeryalılar ise farklı kültürlerin bir araya gelmesi ile ortaya çıkan bu festivalin yeni dostluklar oluşturduğuna dikkat çekti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.