Dolar 34,2162
%0.05
Euro 37,8826
%0.14
Altın 2.923,970
%0.01
Bist-100 9.013,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nobel fizik ödüllü Prof. Geim İzmir Üniversitesi'ne misafir oldu

Nobel fizik ödüllü Prof. Geim İzmir Üniversitesi'ne misafir oldu

İzmir Üniversitesi'ne misafir olan 2010 Nobel ödüllü fizikçi Prof. Andre Geim, krizlerin ardından dünyanın bilime ilgisinin arttığını söyledi. Üniversitenin desteğiyle düzenlenen 18. Malzeme Yüzeylerinin İyon Işınlarıyla Modifikasyonu...

  • Ege Postası
  • 21.09.2013 - 09:32
İzmir Üniversitesi'ne misafir olan 2010 Nobel ödüllü fizikçi Prof. Andre Geim, krizlerin ardından dünyanın bilime ilgisinin arttığını söyledi. Üniversitenin desteğiyle düzenlenen 18. Malzeme Yüzeylerinin İyon Işınlarıyla Modifikasyonu Konferansı’na katılmak üzere Türkiye’ye gelen Geim, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş başta olmak üzere akademisyenler ve öğrencilerin bulunduğu söyleşiye de katıldı.

Nobel fizik ödülü aldığı "tek katmanlı grafen karbon atomu"na ilişkin çalışmasıyla çığır açan Prof. Geim, bunun günlük hayata uyarlamaları hakkında kısa bir sunum yaptı. Yeni kuşak bilimsel çalışmalara daha az ilgi göstermesine rağmen teknolojik gelişmelerin, insanlığı aslında daha fazla bilime yönelttiğini belirterek, “Bilim ve temel araştırmalar, ancak 40 yıl sonra tüketiciye ulaşıyor. Her ülkede genç kuşağın, bilime karşı ilgisinin azaldığını görüyoruz. Einstein’in teorisine dayanan tüketim ürünü yokmuş gibi görünebilir ancak Einstein, en kullanışsız teorilerin üreticisi gibi görünse de GPS tahminleri, aslında onun teorisiyle çalışır. Küresel kriz de insanların yeniden bilime yönlenmesine sebep oluyor.” dedi.

Rektör Erciyeş’in, son çalışması olan “Bilgisayar Ağları İçin Dağıtık Çizge Algoritmaları” adlı kitabını hediye ettiği Andre Geim, söyleşiye ilgiden çok memnun kaldığını ve İzmir Üniversitesi’nin akademik çalışmalarını çok beğendiğini söyledi. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün de başarılı çalışmalara imza attığını ifade etti. Türkiye’ye 13 yıl önce de geldiğini ancak bu defa çok etkilendiğini vurgulayarak, “13 yıl önce Türkiye’ye geldim, şimdi çok fark gördüm. Yollar düzgün, altyapı çok daha iyi. Kanarya Adaları'na gitmeye gerek yok, buraları daha güzel ve daha temiz.” yorumunda bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.