Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nükleer eğitimi için sınav 12 Mayıs’ta yapılacak

Nükleer eğitimi için sınav 12 Mayıs’ta yapılacak

Akkuyu NGS elektrik üretim şirketi, Rusya'ya burslu ‘Nükleer Mühendislik’ eğitimi için gönderilecek üniversite öğrencilerini belirlemek için 12 Mayıs'ta Ankara'da sınav yapacak.Şirket yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin...

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 18:32
Akkuyu NGS elektrik üretim şirketi, Rusya'ya burslu ‘Nükleer Mühendislik’ eğitimi için gönderilecek üniversite öğrencilerini belirlemek için 12 Mayıs'ta Ankara'da sınav yapacak.

Şirket yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin ilk nükleer santralini yapacak olan Akkuyu NGS Elektrik Üretim şirketinin, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında imzalanan hükümetler arası anlaşma çerçevesinde, nükleer teknoloji alanında Türk insan altyapısının oluşturulması için eğitim programı başlattığı hatırlatıldı. Açıklamada; ilki 2011 yılında yapılan sınavlar sonucu toplam 117 Türk öğrencinin nükleer mühendislik eğitimi almak üzere Rusya'ya gönderildiği, 1 Eylül 2013 tarihinde başlayacak akademik dönemde Rusya Federasyonu'nda Ulusal Nükleer Araştırma Üniversitesi Moskova Fizik Mühendisliği Enstitüsü'nde (MEPhI) eğitim almak üzere Türkiye'deki çeşitli üniversitelerden 600 öğrenci sınava davet edildiği belirtildi.

Üniversitelerin Fen-Edebiyat ve Mühendislik Fakülteleri'nin, fizik veya matematik derslerinin okutulduğu tüm bölümlerinin hali hazırda 1., 2., 3. ve 4. sınıflarında okuyan Türk vatandaşı öğrenciler arasından 100 öğrenci seçilmesi planlandı.
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde 12 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek yazılı sınav, 13.30'da başlayacak ve 3 saat sürecek. Sınav, genel lise müfredatı matematik ve fizik konularını içerecek.

SINAVA KATILMA KOŞULLARI

Sınava katılmaya hak kazanan adaylara başvuru formunda belirttikleri e-posta (mail) adresine bilgilendirme yollanacak. Beyan edilen ÖSYM sınavı puanı ile sınav başvurusunda belirtilen ÖSYM sınavı puanlarının farklı olması halinde, ilgili adayın sınavı geçersiz sayılacak. Yazılı sınava girecek öğrenciler yanlarında, T.C. kimlik numarasını içeren belge (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport vb.) ile birlikte kurşun ve tükenmez kalem getirecekler. Yazılı sınavda en yüksek puandan başlayarak yapılacak değerlendirme sonucu ilk 300’e girerek başarılı olan ve sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar belirlenecek. Yazılı sınav sonucunda 300.’üncü kişi ile aynı puanı almış kişiler de başarılı sayılacak.

Adayların sınav yerinde sınav saatinden en az 1 saat önce bulunması gerekiyor.
Sınavda programsız hesap makinesi kullanılması mümkün olacak. Programlı hesap makineleri kesinlikle kabul edilmeyecek. Adayların sınava gireceği salon numaraları sınav saatinden bir saat evvel sınavın gerçekleştirileceği bina kapısında ilan edilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.