Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Her öğrenci bir gül dikti, okulu gül bahçesine çevirdi

Her öğrenci bir gül dikti, okulu gül bahçesine çevirdi

Kahramanmaraş'ın Elbistan Şehit Er Cuma Potuk Yatılı Bölge Okulu (YBO) güzel bir çalışmaya imza attı. Okul bünyesinde hazırlanan bir proje ile her öğrenci için okul bahçesine birer gül fidanı dikildi. Elbistan Şehit Er Cuma Potuk Yatılı...

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 18:18
Kahramanmaraş'ın Elbistan Şehit Er Cuma Potuk Yatılı Bölge Okulu (YBO) güzel bir çalışmaya imza attı. Okul bünyesinde hazırlanan bir proje ile her öğrenci için okul bahçesine birer gül fidanı dikildi.

Elbistan Şehit Er Cuma Potuk Yatılı Bölge Okulu, ‘Her Öğrenci bir Gül’dür’ projesi hazırladı. Çevreyi düzenlemek, çocuklara ağaç sevgisi ve sorumluluk bilinci aşılamak amacıyla hazırlanan proje çerçevesinde okul bahçesine 400 adet gül fidanı dikildi. Gül fidanlarının toprakla buluşturulması için düzenlenen törene Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca ve çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Burada ilk fidanı Kaymakam Metin Maytalman ile protokol üyesi dikti.
Daha sonra öğrenci ve öğretmenler, okul imkanlarıyla satın alınan gül fidanlarını diktiler ve can suyunu döktü.

Şenlik havasında geçen gül fidanlarının dikim töreni sonrasında konuşan Kaymakam Metin Maytalman, organizasyonun güzelliğine vurgu yaptı. Maytalman, “Hep beraber gül diktik. Her öğrenci bir güldür projesi çerçevesinde okulumuzun organize ettiği bir proje bu. Bu çerçevede tanık olduğunuz gibi buraya çiçek dikimi, gül dikimi yaptık. Bu bir nevi doğayla iç içe olmak, birlikte zaman geçirmek, öğrencilerin rahatlaması açısından da güzel bir etkinlik oldu.” dedi. Maytalman, “Aynı zamanda öğrencilere yeşili sevdirme, çevre bilinci kazandırma açısından da manidar bir proje. Dolayısıyla ben okul müdürümüzü, okul idaresini, katkı sağlayan tüm öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Okul müdürü Ömer Faruk Dikici ise “Öğrenci bir güldür projesi kapsamında okul aile birliğiyle beraber daha önce kademe yaptığımız bölgeye 400 tane aşılı gül fidesi dikiyoruz. Burada her sınıfın bir bölgesi, bir gülü olacak. Burada hem koruma hem de doğayı, ağacı sevme adına güzel bir proje olduğu kanaatindeyim.” ifadesini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.