Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O genelgeden 4 ay sonra 2 resmi aday adayı daha!

O genelgeden 4 ay sonra 2 resmi aday adayı daha!

Karşıyaka Belediye Başkan adaylığı için CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in desteğini aldıkları uzun zamandır konuşulan Süha Barlak ve Cevdet Tümtürk aday adaylığı başvurularını Genel Merkeze teslim etti. Barlak ve Tümtürk’ün başvuru dosyalarının Genel Merkez tarafından genelge gerekçe gösterilerek önce kabul edilmediği ancak araya giren bir çok partilinin ricasıyla başvuruların daha sonra kabul edildiği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 27.12.2013 - 12:28
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’de yerel seçimlerde aday olmak isteyen partililere yönelik açıklanan 2 Eylül genelgesi delinmeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay İzmir’de belediye başkan aday adaylığı için Suat İstanbul, Merih Şan, Ramazan Kaya ve Yıldırım Baytekin’in başvurularını kabul eden Genel Merkez, geçtiğimiz hafta iki ismin adaylık dosyasını daha kabul etti. Karşıyaka Belediye Başkan adaylığı için CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in desteğini aldıkları uzun zamandır konuşulan Süha Barlak ve Cevdet Tümtürk aday adaylığı başvurularını Genel Merkeze teslim etti. Barlak ve Tümtürk’ün başvuru dosyalarının Genel Merkez tarafından genelge gerekçe gösterilerek önce kabul edilmediği ancak araya giren bir çok partilinin ricasıyla başvuruların daha sonra kabul edildiği öğrenildi.

EGE POSTASI YAZMIŞTI-'ENGİN'İN KAFASINDAKİ O İSİM'-HABER İÇİN TIKLAYINIZ

4 İSİMDEN SÜRPRİZ BAŞVURU
CHP’de parti yöneticilerinin istifa ederek aday adayı olması için belirlenen 2 Eylül tarihinin ardından 4 ay gibi bir zaman dilimi geçmesine rağmen Genel Merkeze adaylık başvuruları yapılmaya devam edildi.Geçtiğimiz ay İl eski Yönetim Kurulu Üyesi Suat İstanbul Balçova’dan, İl eski Başkan Yardımcısı Dr. Merih Şan Karabağlar’dan, İlçe eski Başkanı Ramazan Kaya Gaziemir’den, Yıldırım Baytekin de Torbalı’dan belediye başkan aday adaylığı başvurularını Genel merkez yapmış, başvurular komisyon tarafından kabul edilmişti.


ENGİN DESTEK VERİYOR
İzmir’de adayların açıklanması için son düzlüğe girilirken 2 Eylül genelgesini aşan iki isim daha oldu. Karşıyaka Belediye Başkan adaylığı için Ankara’dan vize alamayan İl Başkanı Ali Engin’in destek verdiği eski Karşıyaka İlçe Başkanı Süha Barlak ve Cevdet Tümtürk geçtiğimiz günlerde aday adaylığı dosyalarını Genel Merkez’e teslim etti.

ÖNCE KABUL EDİLMEDİ AMA
Barlak ve Tümtürk’ün başvuru dosyalarının Genel Merkez tarafından genelge gerekçe gösterilerek önce kabul edilmediği ancak araya giren bir çok partilinin ricasıyla başvuruların daha sonra kabul edildiği öğrenildi. Barlak’ın dosyasını Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’e, Tümtürk’ün de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’a teslim ettiği belirtildi. İkili dosyaların tesliminden sonra İl Başkanı Engin’e telefonla haber verdi. Barlak’ın başvurusunu Engin ve ekibinin desteğini alarak yaptığı iddia edilirken, Tümtürk’ün bireysel karar aldığı ve aday adayı olduğu öğrenildi. 

BARLAK'I İSTİYOR
Karşıyaka’da Durak ismine sıcak bakmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Engin’in Karşıyaka eski İlçe Başkanı Barlak için ilçelerin adaylarının belirleneceği PM’ye kadar girişimde bulunacakları öne sürüldü. Bu arada parti kulislerinde Engin ve Kocaoğlu’na yakın isimler tarafından Karşıyaka için alternatif isim olarak EGİAD Başkanı Seda Kaya’nın da ismini genel merkez koridorlarında dillendirildiği konuşuluyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.