Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.921,680
%-0.4
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ÖĞDER Erzurum Şube Başkanı İkinci: Ayasofya Diyanet'e devredilsin

ÖĞDER Erzurum Şube Başkanı İkinci: Ayasofya Diyanet'e devredilsin

Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, Ayasofya Camii'nin Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilip, ibadete açılmasını istedi.ÖĞDER, İstanbul Ayasofya Camii'nin müze statüsünden çıkartılmasını istedi....

  • Ege Postası
  • 02.05.2013 - 18:34
Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, Ayasofya Camii'nin Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilip, ibadete açılmasını istedi.

ÖĞDER, İstanbul Ayasofya Camii'nin müze statüsünden çıkartılmasını istedi. Başkan Abdullah İkinci, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın uhdesindeki Ayasofya Camii'nin müze konumundan çıkartılması gerektiğini ifade ederek, "Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Ayasofya’yı müze olarak değil, “cami” olarak tanımlaması en büyük arzumuzdur." dedi.

ÖĞDER Başkanı Abdullah İkinci, Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması için Diyanet işleri Başkanlığı'na devredilmesi gerektiğini söyledi. İkinci, şöyle dedi: "Tarihi vakıf binası olan Ayasofya Camii, asıl sahibi olan Vakıflara, oradan da Diyanet’e devredilmelidir. En az 2 dil bilen 2 imam ve en az 2 tane de çok güzel sesli müezzin bu camide görevlendirilmelidir. Diyanet İşleri Başkanımız, ilk cuma hutbesini irad etmelidir. Bu cumaya İslam ülkelerinin uleması ve devlet başkanları da davet edilmelidir. Ayasofya’nın başka yerlere dağıtılan malzemeleri geri getirilmelidir. Cumhuriyet devrinde yıkılan tarihi medresesi yeniden aslına uygun yapılıp kütüphane olarak hizmete açılmalıdır. Üstelik Ayasofya Camii’nin bütün yan binaları da içerisindeki müştemilatı da vakfiyedir. Ayasofya, fazla geç kalınmadan aslına döndürülmeli, cami olarak hizmet vermelidir. Çünkü bir tek ibadethanesi bile özgür olmayan bir ülke, tamamen özgür bir ülke değildir. Şu anda cami olmasına engel hiçbir durum kalmamıştır. Bu nedenle son yıllarda azınlıkların mallarını iade eden ve ibadete açan hükümetimizden Ayasofya Camii'ni özgürleştirmelerini, onu müze tutsaklığından kurtarıp ibadete açmalarını talep ediyoruz. Özgürlüğün yolu budur."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.