Dolar 34,1939
%-0.04
Euro 37,8936
%0.32
Altın 2.917,760
%-0.4
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ORC sordu İzmirli cevapladı

ORC sordu İzmirli cevapladı

İzmir'in siyasi kimliğini ortaya koyan araştırma sonuçları yayınlandı. 'Kemalist-Atatürkçü' tanımı listenin zirvesinde yer alırken, Aziz Kocaoğlu-Binali Yıldırım, Aytun Çıray-Binali Yıldırım rekabetinde nasıl bir tablo ortaya çıkar sorusu da, araştırmada cevap bulan konular arasında yer aldı

  • Ege Postası
  • 16.11.2013 - 12:22
EGE POSTASI - 7-11 Kasım tarihleri arasında İzmir'in 30 ilçesinde sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerden, yaş, cinsiyet ve eğitim kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş toplam 7364 denekle yüz yüze görüşülerek yapılan araştırmanın sonuçları yayınlandı. İzmir'in Siyasi Kimliği, İzmir'in Problemleri, Aytun Çıray - Binali Yıldırım yarışırsa ortaya çıkacak tablo ve Aziz Kocaoğlu - Binali Yıldırım yarışırsa ortaya çıkacak tablo başlıkları altında sunulan araştırmada çarpıcı sonuçlar dikkat çekiyor.

İZMİR ÖNCE KEMALİST-ATATÜRKÇÜ ARDINDAN...

İzmir'in siyasi kimlği sorusuna yüzde 22,5'lik oran 'Kemalist-Atatürkçü' olarak yanıt verirken, onu yüzde 17,1'le Milliyetçi, yüzde 17!yle Sosyal demokrat-solcu ve yüzde 13,2'yle Muhafakazar tanımı takip etti.



KOCAOĞLU M? YILDIRIM MI'

Araştırmada CHP Büyükşehir adayı olarak Aziz Kocaoğlu'nu, AK Parti Büyükşehir adayı olarak Binali Yıldırım'ı gösterirse tercihiniz ne olur sorusuna da cevap arandı. Kocaoğlu'na yüzde 42,8, Yıldırım'a ise 38,5 oranında oy çıktı.



ÇIRAY M? YILDIRIM MI'

Büyükşehir rekabetinde Binali yıldırım'ın karşısına CHP'nin Aytun Çıray'ı çıkarması halinde nasıl bir oy dağılımı olur sorusuna da cevap arandı. Kocaoğlu'ndan daha iyi bir oy oranına ulaşan Çıray Binali Yıldırım yüzde 37,7'de kalırken, yüzde 46,8 oy oranına ulaştı. Çıray'ın Kocaoğlu'na yüzde 4 gibi yüksek oranda fark atmış olması araştırmanın en dikkat çekici sonucu oldu.



İZMİR'İN EN BÜYÜK PROBLEMİ
Ankete katılanların yüzde 30 gibi ezici bir çoğunluğu kentin en büyük problemi olarak ulaşım-trafik sorununu seçti. Onu yüzde 23,5'le çevre ve su kirliliği, yüzde 15,1'le de alt yapı sorunları izledi.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.