Dolar 34,1538
%0.13
Euro 38,0533
%-0.3
Altın 2.922,400
%0.27
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Obezite ile mücadele için haftada bir gün bisiklet biniyorlar

Obezite ile mücadele için haftada bir gün bisiklet biniyorlar

Obezite çağımızda önemli bir sorun. Yozgat’ın Sorgun Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından başlatılan etkinlikte ilçe sakinleri haftada bir gün bisikletleri ile 20 kilometre yol kat ederek obezite ile mücadele ediyor. Yaklaşık 100 kişinin...

  • Ege Postası
  • 15.08.2013 - 10:13
Obezite çağımızda önemli bir sorun. Yozgat’ın Sorgun Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından başlatılan etkinlikte ilçe sakinleri haftada bir gün bisikletleri ile 20 kilometre yol kat ederek obezite ile mücadele ediyor. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı etkinlikte vatandaşlar, bisikletleriyle Kaymakamlık önüne geliyor, daha sonra bisikletler motora yüklenip başlangıç yerine gidiliyor.

    Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, sporun sağlık açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Kılıç, "Aslında ilçemizde obeziteyle ilgili çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bunu da obeziteyle mücadele ve ilçede bir hareket, sosyal etkinlik olması anlamında rutin hale getirdik. 100’e yakın arkadaşımız bu etkinliğe katılıyor. Yozgat’tan Sorgun’a doğru bisiklet yürüyüşü yapıyor sonra hep birlikte kahvaltımızı yapıyoruz. Çok güzel bir uygulama her hafta pazar günü yaptığımız bu etkinlik farklı bir gün geçirmemize vesile oluyor. Amacımız, çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve obeziteyle mücadele etmek." dedi.

     Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek de insanları spora teşvik etmek adına farklı bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

    Vatandaşların çocuklarıyla katıldıkları etkinlikte renkli görüntüler oluştu. Vatandaşlar, kendilerine yönelik böyle bir etkinlik düzenledikleri için kaymakamlık ve belediyeye teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.