Dolar 34,2549
%0.04
Euro 37,6477
%0.13
Altın 2.911,650
%0.07
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş'ten Bayırbucak Türkmenleri'ne bir TIR yardım

Ödemiş'ten Bayırbucak Türkmenleri'ne bir TIR yardım

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nden Suriye'de yaşayan Bayırbucak Türkmenleri için toplanan bir TIR yardım, Ödemiş Kaymakamlığı önünden yola çıkarıldı.

  • Ege Postası
  • 28.12.2015 - 14:48
Ödemiş'ten Suriye'deki iç savaş nedeniyle zor durumda bulunan Bayırbucak Türkmenleri'ne bir TIR dolusu yardım malzemesi gönderildi. Hazırlanan TIR'ı Ödemiş Hükümet Konağı önünden, AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Müftüsü Sebahattin Kesti, Ödemiş Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar uğurladı. Savaşarak yaşamlarını ortaya koyan Bayırbucak Türkmenleri'nin o mevzileri teslim etmediğini dile getiren Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, bir çoğunun çocuklarını sınıra getirerek ailelerini bırakıp cepheye döndüğünü söyledi.



Gıda, kıyafet ve battaniyenin yanı sıra çok sayıda sağlık malzemesi toplandığını belirten Badem, "İkinci TIR'ı da bir an önce derleyip toparlayıp, yola çıkarmayı hedefliyoruz. Bundan sonra da Türkmen Dağı'nın önemini bilerek, canlarını ortaya koyan insanlara yardım edeceğiz. Türk insanı her şeyi yapmaya hazır" dedi. 



Konuşmaların ardından Bayırbucak Türkmenleri için hazırlanan TIR, İlçe Müftüsü Sebahattin Kesti'nin okuduğu dualar eşliğinde yola çıkarıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.